Dissabte, 20 d'abril de 2024
habitatge

Càritas Urgell crea un pis d'acollida transitòria a Tremp

La nova instal·lació s'afegeix a les altres dues que la Diòcesi d'Urgell ja té en marxa a Balaguer i a la Seu d'Urgell

Redacció Tremp | 28 de novembre de 2022 a les 11:18
Imatge de la seu de Càritas a Tremp | Càritas Tremp
Càritas d'Urgell ha posat en funcionament un nou pis d'acollida transitòria a Tremp per a persones i famílies que ho necessiten en moments puntuals de crisi. Amb aquest, ja són tres els pisos d'aquest tipus que hi ha funcionant a la Diòcesi d'Urgell. Segons l'entitat, els habitatges tenen un "èxit notable", ja que han permès "reconduir la situació greu de famílies i revertir-la per tornar a una situació de independència i normalitat".

Aquest tipus de recursos es van iniciar l'any 2015 a Balaguer, on es va oferir un pis pel qual han passat nou famílies, i més tard es va incorporar un altre pis a la Seu d'Urgell, pel que hi han passat sis famílies. Els pisos són cedits per un particular en el cas de Balaguer i per la parròquia en el cas de la Seu d'Urgell i ara en el de Tremp, que l'ha cedit pels propers 20 anys a Càritas.

En aquest pis de la capital del Jussà, hi ha quatre habitacions i té capacitat per acollir una o dues unitats familiars. S'han invertit 13.000 euros per condicionar-lo: s'han fet millores en la conducció de gas, en una nova caldera de calefacció, renovació d'electrodomèstics, pintura, i petites reparacions. El mobiliari que s'hi ha incorporat és de segona mà, i ha estat proveït per l'empresa Nourgrapats E.I de Càritas d'Urgell.

Es tracta d'un habitatge que vol donar una resposta integral a les famílies o les persones que es troben en situació de vulnerabilitat màxima, mentre no es posen en marxa mecanismes que permetin la seva integració en l'àmbit laboral i/o social, i que disposen de possibilitats reals de millora. A més de habitatge d'estada limitada, també s'ofereix a les persones i famílies suport, formació, ajuda en la gestió social, laboral i emocional.

Càritas d'Urgell es farà càrrec de totes les despeses derivades de l'habitatge sempre la família no les pugui assumir. L'estada a l'habitatge no serà superior a sis mesos, tot i que aquest període podria ser ampliat de forma excepcional amb una pròrroga de fins a sis mesos a petició de la persona responsable de l'acollida. Les famílies que hi viuen estaran acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte, que també realitzarà funcions de supervisió.

La presentació del projecte es durà a terme aquest dilluns 28 de novembre a les 17:30h al Centre de Càritas a Tremp. L'acte que serà presidit per l'Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives i el Director de Càritas Urgell, Josep Casanova, mentre que també comptarà amb l'assistència del Consiliari i Delegat de Càritas, Jaume Mayoral; el Rector de Tremp, Alfons Velásquez i de representants de les institucions i organismes locals.


Altres notícies que et poden interessar







  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació