Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

L’Ajuntament de Lladorre vol que FGC s'impliqui més en l'estació de Tavascan

El consistori demana a l’ens públic que es faci càrrec de les inversions més importants, com ara la renovació del telecadira en cas d'avaria

Redacció Tavascan | 22 de novembre de 2022 a les 12:26
L'estació d'esquí pallaresa en una imatge d'arxiu | Tavascan
L'Ajuntament de Ladorre ha demanat a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que s'impliqui més en la gestió de l'estació d'esquí de muntanya de Tavascan, de propietat municipal, per tal d'assegurar el futur econòmic de la zona. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el seu alcalde, Salvador Tomàs, que exposa que durant els quatre mesos d'activitat, el complex dona feina directa a unes 40 persones.

En concret, el consistori ha plantejat a l'ens públic que assumís les despeses en cas que hi hagi alguna avaria, sigui al telecadira o a la màquina trepitjaneu. "Tenim el que tenim”, exposa l’alcalde. “De moment va tot bé, però a la llarga és complicat mantenir-ho", afegeix Tomàs.

En aquest sentit, l’alcalde de Lladorre explica que la idea òptima seria signar un conveni perquè FGC pogués ajudar en cas que hi hagués un problema d'aquest tipus. "Cal que s'impliquin d'alguna manera com ja fan en altres estacions de la comarca i del Pirineu", exposa.

De moment, però, ambdues parts no han arribat a cap acord, tot i que segons Tomàs, "hi ha voluntat de parlar-ne". Aquest hivern, apunta, l'estació obrirà amb normalitat i tal com està previst, però alerta que si passés alguna cosa es veurien obligats a tancar-la. Una possibilitat, que segons l'alcalde, posaria en risc la vida al municipi. "Sense l'estació no sabríem què fer", declara.

La de Tavascan, recordem, és l'única estació d'esquí de muntanya del Pallars de titularitat municipal, mentre que Espot i Port Ainé són gestionades per FGC, i Baqueira Beret és privada. Així i tot, FGC ja té un grau d'implicació en el complex hivernal del municipi de Lladorre, col·laborant amb la publicitat i els forfets de temporada al Pallars a través d’acords comercials.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació