Dijous, 25 de juliol de 2024
desenvolupament

El Consell del Jussà idea un projecte per fomentar l'emprenedoria

'Impuls d'un Ecosistema Emprenedor' té com a objectiu "influir i promocionar el desenvolupament dels interessos econòmics de la comarca"

Redacció Pallars Jussà | 22 de novembre de 2022 a les 07:20
José Crespín durant la seva visita al Consell Comarcal del Jussà | Subdelegació del Govern
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha ideat un projecte d'Impuls d'un Ecosistema Emprenedor a la comarca l'objectiu, del qual és "influir i promocionar el desenvolupament dels interessos econòmics de la comarca i fomentar l'emprenedoria amb la recerca d'inversions, programes i projectes".

Es tracta d'un dels 250 projectes que podran beneficiar-se dels ajuts econòmics per a la transformació territorial i lluita contra el despoblament d'acord a la proposta de resolució provisional de la convocatòria que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va llençar al passada primavera.

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s'ha desplaçat aquest dilluns a la comarca, on ha mantingut una reunió de treball amb el president de l'ens comarcal, Josep Maria Mullol,  per conèixer els detalls d'aquest projecte, que compta amb un pressupost de 99.315 euros i un ajut per part del Ministeri de 85.260 euros.
 
La convocatòria d'aquest paquet d'ajuts del Ministeri, pioner a l'Administració de l'Estat i amb vocació de permanència, contempla subvencions en tres modalitats diferents: iniciatives impulsades per entitats locals o entitats supramunicipals, iniciatives impulsades per entitats sense ànim de lucre i iniciatives empresarials o d'emprenedoria.

Crespín ha explicat que els ajuts tenen com a finalitat "finançar projectes innovadors adreçats a la transformació territorial que, des d'una dimensió econòmica, social, mediambiental i de gènere, permetin impulsar la reactivació de zones amb risc de despoblació i contribueixin a reactivar-les".
 

Crespín també es va reunir amb el nou delegat del Govern al Pirineu, Josep Castells. Foto: Subdelegació del Govern


El subdelegat ha assenyalat també que donat l'interès que va despertar la convocatòria, sobre tot en l'àmbit de les entitats locals, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va ampliar aquest passat mes de juliol en 13,1 milions d'euros la dotació inicial del paquet d'ajuts previst en 16,2 milions. La dotació pressupostària actual és, doncs, de 29,3 milions d'euros. El Ministeri té previst, a més, fer pública properament una nova convocatòria dotada amb 33 milions d'euros amb l'objectiu de seguir oferint recursos als territoris en la lluita contra el despoblament.
 
En aquest sentit, el subdelegat ha volgut remarcar que aquest paquet d'ajuts és "un altre exemple del Govern d'Espanya posat en marxa en el seu compromís de generació d'oportunitats en el medi rural". A més, ha apuntat que "entre 2021 i aquest 2022 haurà invertit 8.000 milions d'euros en diferents mesures i programes adreçats als petits municipis del país".

En el seu desplaçament al Pallars Jussà, José Crespín també s'ha reunit amb el nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, i amb l'alcalde de Salàs de Pallars, Enric Cambon, amb qui ha compartit temes d'interès d'àmbit comarcal i municipal.


Altres notícies que et poden interessar
 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació