17 d'abril de 2024
gent gran

El Consell del Jussà comença a treballar en el Pla Comarcal d’Envelliment amb diverses entitats de la comarca

Aquest ha de ser un full de ruta per potenciar un envelliment actiu com a model de socialització, prevenció i de promoció de l’autonomia personal

Redacció Pallars Jussà | 18 de novembre de 2022 a les 09:32
Trobada del Consell Comarcal amb una representació dels col·lectius de persones grans del Pallars Jussà | CCPJ
Representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de les diferents entitats i agrupacions de persones grans de la comarca s’han reunit per posar les bases del futur Pla Comarcal d’Envelliment. Aquest ha de ser un full de ruta de cara a definir les actuacions necessàries per potenciar un envelliment actiu com a model de socialització, prevenció i de promoció de l’autonomia personal.

La redacció i implementació d’aquest pla serà possible gràcies a un conveni de col·laboració amb el Departament de Drets Socials i dins del marc del Contracte Programa. En primer lloc, caldrà elaborar un diagnòstic de la situació en que es troben les persones grans de la comarca i de les mancances que tenen de cara a aconseguir mantenir la seva autonomia personal i activitat social el màxim temps possible.

A partir d’aquí és podran definir les actuacions que caldrà implementar per aconseguir-ho. Dins d’aquest marc és preveu la creació d’ un Consell Consultiu de Gent Gran de la comarca, que ha de donar cobertura formal als grups que ja existeixen amb l’objectiu de convertir-se en l’òrgan que donarà veu a aquest col·lectiu per tal d’empoderar-lo. Aquest consell té com a objectiu esdevenir un òrgan de consulta i participació que permeti a les persones grans decidir sobre tot allò que els afecta.

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha explicat que la redacció d’aquest pla permetrà treballar en àmbits que van més enllà de l’assistencial, donant visibilitat social a les persones grans. Alhora, també ha volgut agrair a les diferents entitats de la comarca que agrupen el col·lectiu de gent gran la seva participació en aquesta primera trobada de treball.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació