Dimecres, 24 d'abril de 2024
fons europeus

Castell de Mur i Gavet rebran prop de 235.000 euros de fons europeus per millorar en eficiència energètica

Es preveuen actuacions com la renovació de l'enllumenat públic i la instal·lació de plaques solars en antigues escoles i dipòsits

Redacció Pallars Jussà | 16 de novembre de 2022 a les 12:36
Façana de l’Ajuntament de Gavet de la Conca | Ajuntament de Gavet de la Conca
Els ajuntaments de Castell de Mur i Gavet de la Conca rebran prop de 235.000 euros de fons europeus per realitzar millores en eficiència energètica. Els ajuts Next Generation s'inscriuen dins el programa DUS 5000 d'ajudes per a la transició energètica, i del que també se'n beneficiaran set municipis més de la demarcació de Lleida, tots ells de menys de 5.000 habitants.

Per una banda, Castell de Mur rebrà un total de 71.914 euros, que es destinaran a la reforma de l'enllumenat públic de diferents nuclis del municipi. Mentrestant, a Gavet de la Conca, i tal com ha detallat a Pallars Digital el seu alcalde, Xavier Badia, l'import dels ajuts serà de 162.801 euros, que es destinaran a la instal·lació de plaques solars als edificis d'antics centres escoles i altres instal·lacions municipals.

En concret, els equipaments fotovoltaics es col·locaran a les antigues escoles de Sant Serni, Sant Salvador de Toló, Aransís, Gavet Sant Miquel de la Vall. També se n'instal·laran al mateix ajuntament, així com als diferents dipòsits que bombegen aiguats als diferents nuclis de tot el municipi.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació