Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Port Ainé estrenarà asfaltat a l'aparcament de La Rabasta aquesta temporada d'hivern

L'aparcament, de 9.000 metres quadrats, té capacitat per a 290 vehicles

Redacció Port Ainé | 15 de novembre de 2022 a les 10:52
S'ha realitzat una reordenació dels aparcaments i s'han delimitat i reubicat les places | FGC
L'estació de Port Ainé estrenarà durant aquesta temporada d'hivern l'asfaltat de l'aparcament La Rabasta. El pàrquing, de 9.000 metres quadrats i amb capacitat per a 290 vehicles, compta amb un vial d'accés de sentit únic de circulació de sis metres d'amplada que permetrà el flux de les persones usuàries.

Amb aquesta actuació, que ja va començar la temporada passada i que acaba ara amb l'asfaltat d'aquestes places d'aparcament, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) millora el confort de les persones visitants a l’estació pallaresa, que compta també amb tres altres zones d'aparcament a la cota 2.000, que juntament amb l'aparcament de la cota 1.600, sumen un total d'unes 1.240 places.
 
L'obra de la plataforma de l'aparcament es var dur a terme utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l'entorn i assegurar la integració paisatgística de l'actuació. La zona consta de dos nivells, fent-lo compatible amb el pendent i el desnivell de la muntanya. A la part central, es va salvaguardar el terreny natural d'arbres que separa els dos nivells de l'aparcament.
 

Els tòtems són recreacions de l'isard, el gall fer o el voltor, entre d'altres. Foto: FGC


En aquest espai, també s'hi han instal·lat cinc tòtems tallats en fusta amb recreacions de la fauna més representativa del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Obra de l'escultor Aaron Pérez Silva, les escultures s'han creat amb la voluntat d'aprofitar els arbres que no reunien els requisits per a ser aprofitats per a la contenció dels murs o la delimitació de les baranes.
 
També s'ha instal·lat una escala que uneix el nivell inferior de l'aparcament de La Rabasta amb el de Roní. A més, les persones esquiadores o surfistes de neu des de la part superior de l'aparcament de La Rabasta, podran accedir ja amb els esquis calçats a la zona de serveis de la cota 2000. Una actuació important és també la reordenació dels aparcaments, amb la delimitació i la reubicació de les places destinades a autocars, autocaravanes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda que permetrà un millor i més còmode accés a pistes.


En aquesta línia, s'han destinat unes 40 places per a autocaravanes en dues zones contigües a l'aparcament de Roní i molt a prop de les escales d'accés a l'estació intermèdia del telecadira de Roní. També es destinaran places d'estacionament per a autocars a continuació de la zona on s'ubicaran les autocaravanes. S'han ampliat i redefinit les places per a vehicles per a persones amb mobilitat reduïda de l'aparcament La Font de cota 2000, per garantir una millor accessibilitat a la zona de serveis.

Així mateix, a la cota 1650, s'han col·locat dos punts de recàrrega elèctrica que permetran la càrrega de fins a quatre vehicles. Per últim, s'ha realitzat el manteniment de la carretera d'arribada a la cota 2.000, així com la remodelació de les dues corbes anteriors a aquesta cota, fet que millorarà l'accessibilitat a l'estació.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació