Dimarts, 25 de juny de 2024
vi

Els cellers del Pallars es donen cita a la jornada «Vins del Pirineu»

La jornada ha celebrat el 10è aniversari amb una sessió dedicada a la cooperació i l’enoturisme

Redacció Tremp | 14 de novembre de 2022 a les 12:13
Imatge d'un dels moments de la jornada | Ajuntament de Tremp
Tremp va acollir divendres la 10ª edició de la jornada Vins del Pirineu, una cita anual que convoca l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars. En aquesta ocasió, es va voler centrar en les oportunitats que pot suposar el treball cooperatiu, entre empreses i també amb el sector públic, alhora d’impulsar estratègies de posicionament i dinamització en enoturisme.

David Esteller de l’empresa Tourislab, encarregada de dinamitzar la sessió, va donar el tret de sortida a la jornada amb una reflexió sobre l’enoturisme al Pallars. Aquesta ponència es va basar en un treball iniciat aquest any pel programa Al teu gust per desenvolupar amb els cellers del Pallars i relacionat amb la posada en funcionament de la nova web de vins del Pirineu. La nova web, que disposa d’un apartat dedicat a les visites, és una oportunitat per bastir una oferta conjunta d’enoturisme que ofereixi als visitants opcions complementàries i diverses.


Tot seguit va tenir lloc una taula rodona amb la participació dels representants de tres iniciatives catalanes d’èxit. Concretament, Marta Membrives, del celler Abadal (Bages) que va presentar les activitats que implementa conjuntament amb la resta de cellers del Bages. D’altra banda, Josep M. Flores i Jaume Mata de l’associació de viticultors i elaboradors Corpinnat, van explicar la creació de la seva marca conjunta, CORPINNAT, nascuda arran de la necessitat de posicionar els escumosos de la zona de la depressió prelitoral del Penedès i les serres adjacents. Finalment, també van aportar la seva visió M. Jesús Sánchez i Jordi Ustrell, de Priorat Enoturisme.

Finalment, Vicenç Ferré, de la DO Tarragona, va explicar la ruta del vi de la denominació d'origen tarragonina i els seus cellers, com un exemple que pot ser transferible en territoris com el Pallars. En definitiva, tots els participants a la sessió van destacar la importància de la cooperació público privada i entre cellers per poder desenvolupar accions potents a nivell comunicatiu i a l’hora d’atraure turisme als cellers; accions que acaben suposant un revulsiu econòmic no només per als cellers sinó per a tot el territori on es duen a terme.

Com és habitual, la jornada va concloure amb un debat obert i un tast de vins del Pallars. La jornada Vins del Pirineu va començar l’any 2013 com una aposta del programa Al teu gust, aliments del Pallars amb l’objectiu de donar a conèixer el domini geogràfic dels vins del Pallars i tenir una visió de les oportunitats en el món del vi presents i futures.

D’aleshores ençà, cada any s’ha debatut sobre diferents aspectes d’interès que han anat des del canvi climàtic, les varietats ancestrals, l’anàlisi de models de cooperació, entre altres. En aquests deu anys, la jornada ha permès fer visible la revolució vitivinícola que viuen les nostres comarques i s’ha convertit en un punt de trobada i reflexió per als cellers del Pallars i de la resta de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació