Dimarts, 23 d'abril de 2024
fires

Salàs de Pallars viu una nova Diada de la Fira multitudinària

Per primer cop, quatre dones han estat les encarregades de portar 'Lo Sobrany' durant la cercavila pels carrers del poble

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 14 de novembre de 2022 a les 11:36
La jornada de diumenge va estar marcada pel bon temps i les diverses activitats recuperades després de la pandèmia | TGE
Salàs de Pallars ha viscut aquest cap de setmana la 17ª edició de la Diada de la Fira de peu rodó, marcada per la plena normalitat després de la pandèmia. El bon temps i la recuperació de les diverses activitats han fet possible que aquest diumenge al firal -epicentre del mercat de productes de proximitat- no hi capigués ni una agulla. 

Els actes de la fira ja van començar dissabte a la tarda, primer amb la inauguració del mural de l'artista Peter Alan Hull, titulat Lo tracte, i que recull diverses escenes i personatges icònics d'aquest gran esdeveniment comercial nascut al segle XIV i desaparegut a finals dels seixanta.

Posteriorment, la Pinacoteca va acollir l'exposició L'Albert de les Egües, del fotògraf Pere Montiel. Al vespre, i després d'una jornada tècnica sobre la llet d'euga i la carn de poltre, el Cafè Salon va protagonitzar la nit calenta amb els contes eròtics de Mònica Torra.
 
La jornada de diumenge va començar amb l'esmorzar popular, recuperat després de dos anys. Al mateix Cafè Salon, la companyia de teatre A Galet va amenitzar la festa amb quatre sessions del popular cabaret. Mentrestant, a la pista es van celebrar un taller per a nens i un contacontes a càrrec de Noemí Caballer

 

Les quatre primeres dones que han dut Lo Sobrany pels carrers de Salàs. Foto: Cedida

 

El plat fort i més esperat de la fira, però, la cercavila i els balls de lluïment dels animals, van donar el tret de sortida a partir de les 12:30h. La mulassa de Salàs, Lo Sobrany, va començar a caminar, enguany portat per primer cop per quatre dones. A la plaça del Mercat, els alumnes de l'escola han realitzat el seu ball, seguits de la mulassa convidada a la fira, la de Benissanet, mentre que Lo Sobrany ha fet gal·la del seva dansa animada i esbojarrada.
 
Finalment, i després de la representació, per part d'A Galet, de l'obra Les Morralles del Sobrany, de Pep Coll, una gran multitud ha participat al dinar popular, celebrat en una gran carpa instal·lada al carrer del Tros Gran. Quan el sol s'ha començat a pondre, les primeres notes de jazz han tenyit un any més el Cafè Salon, marcant l'ocàs d'una nova edició de la Fira, que enguany ha pogut tornar a viure un gran ambient de festa i tradició.

FOTOS




Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació