Divendres, 19 d'abril de 2024
contingut patrocinat

La Generalitat invertirà 9M€ en un nou centre educatiu a Lleida i n’ampliarà un altre a Alcarràs

El Departament d’Educació preveu més de 98 milions d’euros per construir i ampliar 21 escoles i instituts arreu de Catalunya

Redacció 10 de novembre de 2022 a les 20:49
Escola Comtes de Torregrossa (Alcarràs) | Generalitat de Catalunya
La Generalitat construirà un nou edifici d’un institut a Lleida ciutat i n’ampliarà una escola a Alcarràs amb una inversió de més de nou milions d’euros. Aquestes obres formen part del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA), que preveu construir, ampliar i reformar 21 escoles i instituts arreu de Catalunya. El Departament d’Educació invertirà un total de més de 98 milions d’euros.

Al marge d’aquestes actuacions, el Departament d’Educació té en marxa obres en 65 escoles, instituts i instituts escoles arreu de Catalunya, amb un pressupost de més de 700 milions d’euros previstos fins a l’any 2029

Lleida estrenarà l’Institut de Cappont


A les comarques de Ponent, es construirà un nou edifici per al futur Institut de Cappont, a la ciutat de Lleida, llargament reivindicat per la comunitat educativa i pel barri. Aquesta construcció té una inversió de 6,95 milions d’euros. El centre serà de 3 línies d’ESO i per a la seva execució es farà un procés participatiu en el qual les associacions de famílies, la comunitat educativa i l’Ajuntament de Lleida podran donar el seu punt de vista.

Pel que fa a Alcarràs, es faran obres d’ampliació de l’escola Comtes de Torregrossa, per un import de 2,19 milions. El centre educatiu, de dues línies, acull enguany 481 alumnes d’educació infantil i primària. En principi es va construir per ser una escola d’una línia i amb el creixement de població del municipi va passar a ser de dues línies, però alguns espais com el menjador no es van poder ampliar. Les obres previstes permetran dimensionar el centre i l’espai del menjador per donar resposta a les necessitats de l’alumnat.

21 noves actuacions arreu de Catalunya


A tot Catalunya la Generalitat preveu 21 actuacions en centres educatius. Dotze són noves construccions i la meitat d’aquestes dotaran d’un edifici d’obra nova a un centre educatiu, que actualment està instal·lat en mòduls prefabricats. L’altra meitat de les actuacions serà per substituir un immoble antic per una nova edificació. A més, s’executaran obres d’ampliació en set escoles i dues més se sotmetran a una reforma integral.
 

Pel que fa a la distribució per tipologia de centres, dotze de les obres es duran a terme en escoles, cinc en instituts i quatre seran en instituts escola, distribuïts arreu de Catalunya. Amb aquestes actuacions, es retiraran un total de 41 mòduls prefabricats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació