Divendres, 19 d'abril de 2024
talarn music experience

Junior Mackenzie actua aquest divendres a «Els Acústics del TME» de Lo Quiosc

Conversem amb el músic i compositor valencià, que actua dins els actes del Talarn Music Experience

Redacció Lo Quiosc | 10 de novembre de 2022 a les 11:04
Junior Mackenzie, en plena actuació | Pau Bellido
Junior Mackenzie protagonitzarà aquest divendres una nova actuació programada del Talarn Music Experience 2022, festival que enguany ha recuperat els concerts acústics mensuals dos anys després de la irrupció de la pandèmia. L'artista portarà a l’espai natural-musical Lo Quiosc de Talarn una selecció de les seves millors cançons. El certamen, recordem, ha programat enguany un total de 16 concerts de febrer fins a desembre.

L’artista valencià presentarà el seu darrer treball Now That We Are Dead, un disc en què construeix castells amb maons de folk, rock, blues o jazz tot bevent de les aigües de la música d’arrels nord-americanes, que podrem gaudir a Els Acústics del TME. L’entrada inclou el sopar i té un preu de 35€. Pots consultar el menú aquí.

Pots reservar la teva entrada per Whatsapp o trucant al 630 957 087, o bé a través del correu electrònic talarnmusicexperience@gmail.com. Entre els noms que passaran o han passat enguany per l’establiment pallarès hi destaquen Stay HomasAlbert Pla o Suu, que van actuar al certamen d’estiu, així com Joan Rovira, Lavanda, Agnès Algueró o Roger Mas. Un any més, Pallars Digital és el mitjà oficial del festival.

ENTREVISTA A JUAN FORTEA (JUNIOR MACKENZIE)


A poc més de 24 hores per la seva actuació en territori pallarès, Pallars Digital conversa amb Juan Fortea, alter ego de Junior Mackenzie, per conèixer de primera mà què ens espera de la seva visita al Pallars.

Què ens portaràs el proper divendres a Lo Quiosc?

Un concert en format acústic a guitarra i veu on mostraré tant cançons del meu nou treball discogràfic Now That We Are Dead, com peces de discos anteriors. Aquest tipus de concerts sempre em resulten molt interessants, ja que es redueix la música a la seva essència original, al moment en què les cançons van ser gestades.

Com ha influït la pandèmia en la teva carrera artística? Creus que el malson s'acaba?

Tant la pandèmia com la postpandèmia han destrossat el sector de manera devastadora per als artistes independents. En el meu cas, ha suposat (i segueix suposant) un gran esforç per poder seguir amb la meva activitat. Al meu entendre, els artistes més mainstream o més ben posicionats que compten amb grans segells o suports institucionals, amb prou feines s'han despentinat amb la crisi pandèmica. És més, diria que els ha permès augmentar els seus caixets, ja que els programadors no volen prendre riscos i van sempre a allò segur. Necessitem que es generi una nova consciència social sobre l'art en general o dubto molt que millorin les coses.

És la primera vegada que actues al Pallars. Què n’esperes, d’aquest concert?

Sí, és la primera vegada que actuo al Pallars. Cada territori nou que exploro musicalment és una gran experiència per a mi. Sempre es coneix gent, guanyes nous oients i et permet vendre discos (una cosa cada cop més complexa). La meva única expectativa quan toco és que tant el púbic com jo gaudim de la gran experiència que és la música.

Per què és tan complicat actuar en territoris allunyats de la gran capital, com és el nostre?

Darrere una gira d'un músic independent, com és el meu cas, hi ha molta feina. Moltes hores d'oficina que massa vegades no generen més que invertir temps a fons perdut davant de l'ordinador enviant correus o fent trucades per aconseguir tancar una actuació amb un caixet que permeti desplaçaments i guanyar-se la vida. En la meva experiència, els “territoris allunyats” com dius tu, són els llocs on m'han rebut millor. Com que hi ha una oferta cultural menor en comparació a les grans ciutats, el públic té més ganes de conèixer coses noves. D'altra banda, l'oferta cultural està supeditada massa vegades a agents de contractació que tenen monopolitzades determinades zones, als quals és molt complex accedir-hi perquè tinguin en compte la teva proposta.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació