Dissabte, 20 d'abril de 2024
paisatge

Finalitza la construcció del mirador del Coll de Bóixols

L'estructura, just al límit entre l’Alt Urgell i el municipi d'Abella de la Conca, forma part del projecte 'Camina Pirineus'

Redacció Abella de la Conca | 10 de novembre de 2022 a les 10:01
Abans de ser construït, el mirador ja va generar divisió d'opinions | CCAU
El projecte Camina Pirineus ha finalitzat la instal·lació del mirador del Coll de Bóixols, al límit entre l'Alt Urgell i Abella de la Conca. La infraestructura, anomenada "balcó de cel" per la seva ubicació, té com a objectiu oferir suport a l'observació de paisatges singulars de la comarca. Es tracta d'un equipament que aprofita les possibilitats que ofereix la zona sobre la vall del riu Sallent, amb vistes a la serra del Cadí i el Pirineu axial.

El mirador s'inscriu en la creació d'una xarxa del paisatge de l'Alt Urgell, a través de la posada en valor de diferents recursos ecoturístics, com ara miradors, aguaits i itineraris al voltant del paisatge, la fauna, la flora, la geologia, el clima i la paleontologia, i amb la incorporació de nous elements distintius en zones emblemàtiques, especialment els balcons de cel, per fer‐ne un balcó volat per a l’observació del paisatge.
 
Aquest tipus de miradors inclouen un passadís volat, un element escultòric que el caracteritza, i que és al·legòric, de disseny universal i referit al tema interpretatiu de la geologia a Coll de Bóixols. A més, disposa d’un punt selfie per permetre fer‐s’hi fotografies escèniques, i d’un cartell paisatgístic amb una fotografia panoràmica del paisatge visible, amb indicació de la toponímia dels elements més destacats. A més de quatre bancs orientats cap a les vistes de la vall.

Abans de ser construït, el mirador ja va generar divisió d'opinions, especialment a les xarxes socials. L'entitat Mountain Wilderness Catalunya, per exemple, va qualificar la construcció del futur mirador de "prescindible" i afirma que l'actuació suposa “urbanitzar la muntanya per admirar la muntanya no urbanitzada". 
 
Paral·lelament, el Pallars va viure un cas similar durant el mes d'octubre del 2021 a propòsit del projecte del mirador de Roca Regina, al congost de Terradets. Una construcció impulsada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i que va motivar una recollida de firmes per part de veïns contraris al projecte.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació