Dissabte, 20 d'abril de 2024
cinema

El «CurtÀneu» estrena la 7ª edició amb més de 50 curtmetratges i un film realitzat pels alumnes de les Valls d’Àneu

La mostra, que tindrà lloc fins aquest diumenge, introdueix per primera vegada el cinema de dansa per retre homenatge a una disciplina molt arrelada al territori

Redacció Valls d'Àneu | 9 de novembre de 2022 a les 11:23
Fotograma de 'Wild River', el documental realitzat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu | CurtÀneu
El CurtÀneu, la Mostra Internacional de curtmetratges a les Valls d’Àneu, torna aquest dimecres amb la seva 7ª edició, que s'allargarà fins aquest diumenge amb la projecció de més de 50 films reconeguts per la crítica i festivals de referència nacional i internacional. Les projeccions s’organitzen en vuit sessions a diferents espais de les Valls d’Àneu i, per primera vegada, el festival celebrarà una de les seves sessions oficials a l’església romànica de Sant Pere de Sorpe, un espai únic per gaudir de la màgia del cinema. També organitzarà projeccions a Espot, Esterri d’Àneu, Isil i València d’Àneu.

Els més de cinquanta curtmetratges són films de temàtica variada, molts d’ells vinculats al medi ambient, l’esport i el món rural. Destaca el documental Wild River realitzat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i amb el riu Noguera Pallaresa com a protagonista; La Banyera, finalista als premis Goya i millor producció catalana a Filmets 2022: i Elsa, guanyadora del públic dels premis VOC (Versió Original en Català) i que tracta sobre la llibertat i la tolerància en la diversitat sexual.
 
Un punt àlgid d’aquesta edició, però, serà la projecció a la sessió familiar del curtmetratge SOS realitzat el curs passat per tots els alumnes d’infantil i de primària de l’Escola La Closa d’Esterri d’Àneu. Es tracta d'un curt d’animació de gairebé cinc minuts i que mostra uns astronautes que viatgen per l’espai i arriben a un planeta desconegut. El curt s’emmarca en el projecte Fem un curt, formació pràctica impulsada per l’Associació Cineasta CurtÀneu per promoure la producció audiovisual en les noves generacions i fomentar la competència lingüística audiovisual dels alumnes, la creativitat i el treball en equip.
 

Fragment de SOS, el curt realitzat pels alumnes de les Valls d'Àneu. Foto: CurtÀneu
 

Com cada any, CurtÀneu apropa la producció i consum de cinema als alumnes de Les Valls d'Àneu. El 9 i 10 de novembre la mostra celebrarà sessions extraordinàries a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu amb projeccions adaptades a alumnes des de parvulari fins a 4rt d’ESO de la llar d’infants La Ruella, l’Escola La Closa i l’Institut SES Morelló.

​Cinema de dansa i acord amb Òmnium Cultural del Pallars

 
Aquesta setena edició del CurtÀneu compta amb l’actor badaloní Pol Hermoso com a ambaixador. Amb només 28 anys, Hermoso compta amb un futur prometedor i ha participat en sèries d’èxit com Alba, La Sagrada Família i Merlí, així com en el film Libélulas. Per primera vegada, a més, el CurtÀneu inclou el cinema de dansa, una disciplina cultural molt arrelada al territori. La mostra projectarà quatre curtmetratges exhibits al festival Choreoscope Barcelona Dance Film Festival, entre els que destaquen Abbiosis i Malou.

CurtÀneu també ha posat en marxa una col·laboració amb Òmnium Cultural del Pallars per potenciar els premis VOC (Versió Original en Català). A més de projectar Elsa durant la mostra, CurtÀneu organitzarà una sessió durant l’any per projectar els films premiats.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació