Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Un mirador astronòmic i un «tubbing», principals novetats de Port Ainé i Espot per aquesta temporada

Les estacions d'esquí d'FGC al Pirineu també disposaran de wifi gratuït i de més màquines de compra i recollida de forfets

Redacció Barcelona | 9 de novembre de 2022 a les 09:52
El director d'Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà (a l'esquerra) durant l'acte de presentació de la temporada | FGC
Un mirador astronòmic a Port Ainé i una pista de tubbing de 140 metres al Parc Lúdic d'Espot. Aquestes són les principals novetats de les dues estacions d'esquí pallareses per aquesta nova temporada. La 2022-2023 s'ha presentat aquest dimarts a Barcelona, on també s'ha donat a conèixer que les sis estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) disposaran de wifi gratuït i 63 màquines de compra i recollida de forfets. Port Ainé, a més, ha asfaltat el pàrquing de la Rabasta, situat a la cota 2.000.

Durant l'acte de presentació, la presidenta d'FGC, Marta Subirà, ha destacat el compromís amb la sostenibilitat, el medi ambient i el territori de les estacions de muntanya d'FGC. "Des del 2018 hem reduït un 66% les emissions de gasos d'efecte hivernacle i hem limitat un 26% el consum d'aigua, un tema que enguany és especialment sensible", ha reconegut Subirà.

A més, apunta, "des de fa anys, l'energia que consumim és 100% d'origen renovable i solar, estem treballant en la descarbonització de tot el parc de vehicles i també en la substitució dels canons d'innivació per canons més moderns i d'última generació", ha enumerat la presidenta d'FGC. Aquests nous canons, assenyala "ens permeten fer més neu amb menys energia i menys aigua. I això no deixa de ser un element més d'adaptació al canvi climàtic", ha conclòs Subirà.

Una altra de les novetats d'aquesta temporada és la celebració dels Campionats del Món d'Esquí de Muntanya a Boí Taüll (l’Alta Ribagorça). Les competicions tindran lloc del 26 de febrer al 4 de març de 2023, amb cinc proves diferents: esprint, vertical, individual, relleus i la cursa per equips, amb la presència dels millors especialistes internacionals. A més, a l'estació ribagorçana s'han condicionat dues noves pistes (la Regalèssia i la Carretes), mentre que també s'ha reasfaltat el pàrquing.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació