Dimecres, 24 d'abril de 2024
desaparició

Veïns del Sobirà s’organitzen per continuar buscant Josep Català, desaparegut fa dues setmanes

Aquest cap de setmana han fet recerca a la vall d'Àssua i el Batlliu, on el veí de Sort va ser vist per última vegada

Redacció Sort | 7 de novembre de 2022 a les 12:19
Imatge dels voluntaris que participen en les tasques de recerca | Cedida
L'objectiu de trobar Josep Català, el veí de Sort desaparegut fa 15 dies, es manté inalterable. Des de dissabte passat, una trentena de veïns del Pallars Sobirà s'han organitzat per continuar amb les tasques de recerca, i aquest cap de setmana han pentinat la Vall d'Àssua i el Batlliu, el darrer lloc on l'home va ser vist. Malauradament, en aquesta ocasió tampoc han obtingut resultats.

Tot i que l'operatiu dels equips d'emergència va finalitzar oficialment el dilluns passat, els voluntaris no han llençat la tovallola. Aquest dissabte han recorregut la zona amb vehicles totterreny i mapes amb millora definició, tal com expliquen fonts del grup a Pallars Digital. Per altra banda, el diumenge un grup més reduït de persones va recórrer la zona de Baiasca i Escart per si trobaven qualsevol indici.

 
El grup està organitzat via Whatsapp, i les premisses a l'hora de participar en la recerca són molt clares: tothom ha de dur una armilla florescent, un xiulet i anar ben abrigat. Per altra banda, s'han donat indicacions de no tocar res en cas de veure alguna cosa sospitosa, i trucar ràpidament al 112 per evitar que es perdin possibles pistes.
 
Aquest operatiu de recerca voluntari es va reunir recentment amb la família de Josep Català per organitzar i repartir les diferents tasques i zones on s'havia de buscar. Per altra banda, expliquen, han facilitat tota la informació recollida als Bombers i als Mossos d'Esquadra, mentre que també van obtenir un permís de la delegació del Govern per poder fer volar drons privats. Malgrat que entre setmana la recerca s'alenteix, des del grup expliquen que sempre hi ha 3 o 4 persones a l'aiguait que recorren la zona.
 
Paral·lelament, els Mossos continuen la investigació per esbrinar la possible ubicació del veí, ja sigui a través de les seves targetes de crèdit, el telèfon mòbil o les càmeres de seguretat de la zona. En aquest sentit, família i ajuntament continuen demanant la col·laboració ciutadana per aportar qualsevol tipus d'informació que pugui ajudar en la recerca. Aquest mateix dilluns, un operatiu de Mossos d’Esquadra s’ha tornat a activar puntualment, sense resultat.
 
L'Ajuntament de Sort, recordem, va fer una crida als propietaris de garatgesbordes pallers perquè comprovessin que el vehicle del desaparegut, un Mitsubishi totterreny de color gris amb matrícula L-2437-Z, no es trobés estacionat a la zona o en les immediacions. A més, durant aquests dies, als carrers dels principals nuclis del Pallars s'hi han penjat cartells amb la fotografia del cotxe de Josep Català.

Es demana que si es té informació al respecte es truqui al telèfon 629 218 168. El consistori també ha demanat que per facilitar la recerca no es facin trucades al número personal del desaparegut.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació