Divendres, 19 d'abril de 2024
fauna

Impulsen el turisme ornitològic o «birding» a través de la web del Patronat de Turisme de Lleida

El Pallars i el Pirineu concentren la major part de la diversitat d'ocells, una activitat ecoturística actualment en auge

Redacció Pallars | 4 de novembre de 2022 a les 11:11
Imatge d'un trencalòs volant | Gencat
El lloc web del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha incorporat un nou apartat destinat al turisme ornitològic o birdingEs tracta d'un espai mitjançant el qual es vol transmetre als usuaris l'àrea excepcional que representa el Pallars, el Pirineu i les Terres de Lleida pel que fa al turisme ornitològic i el fet que durant qualsevol època de l'any i en un viatge curt, en temps i distància, a la zona es poden observar una gran varietat d'espècies d'ocells, incloses algunes de les especies més rares d'Europa.

El nou apartat se centra, doncs, en una activitat ecoturística en auge en el món de les experiències turístiques, i els visitants hi podran trobar una informació completa d'una cinquantena d'aus que tenen tota, o bona part, de la seva població al Pirineu i les Terres de Lleida. Per facilitar la programació d'estades i experiències, la web ofereix informació d'empreses que operen a la demarcació de Lleida oferint experiències ornitològiques, així com una relació d'allotjaments i establiments d'hostaleria preparats per acollir les necessitats del visitant.

La pàgina també inclou un cercador d'una cinquantena d'espècies. Per a cada ocell s'ha elaborat una fitxa que conté una descripció bàsica i dades per localitzar-lo, a més de la fotografia i la possibilitat d'escoltar el so de l'au. Finalment, s'afegeix un llistat dels principals espais naturals on anar a observar les diferents tipologies d'aus, com ara el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i les àrees amb una significació especial per a l'observació de les aus, com la serra de Boumort, el Montsec, l'embassament d'Utxesa, l'estany d'Ivars i Vila-sana, la zona de la Terreta, els secans de Lleida, el curs baix del riu Segre i l'Aiguabarrreig del Segre-Ebre-Cinca, entre d'altres indrets.

De les 8.600 espècies d'ocells conegudes arreu del món, a Catalunya n'hi ha presents unes 400, de les quals el 90 % es poden observar al llarg de tot l'any a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, algunes de manera exclusiva com ara el sisó, la perdiu blanca i el trencalòs, entre d'altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació