Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Les estacions de muntanya pallareses treballen per engegar la campanya d’esquí a finals de novembre

Els complexos del Pallars estan ultimant els preparatius de cara a la temporada 2022-2023, que inclourà novetats en instal·lacions i oferta turística

Redacció Pirineu | 4 de novembre de 2022 a les 08:11
Una esquiadora a l'estació de Baqueira Beret | Ara Lleida
Les comarques del Pallars i del Pirineu afronten la propera campanya d’hivern amb optimisme, sempre que les condicions climatològiques acompanyin, seguint així la tendència positiva de la temporada d’estiu. Els complexos d’esquí de la demarcació treballen des de fa setmanes i ja estan ultimant les actuacions de millora de les instal·lacions i dels serveis per tal de tenir-ho tot a punt per obrir les estacions de muntanya a finals de novembre.

Les principals novetats que ja es van començant a conèixer se centren a l’estació de Baqueira Beret. Per aquesta campanya, el protagonisme es troba a la zona de Beret amb el nou remuntador TSD Dossau, que donarà accés a noves pistes i a un total de 170 quilòmetres esquiables entre les 4 àrees del domini. Baqueira, a més, estrena pàgina web amb majors funcionalitats, més agilitat en la navegació i usabilitat per als usuaris. De la mateixa manera es continua millorant les integracions dels diferents productes, les reserves de material, la inscripció als parcs infantils o la disponibilitat d’allotjament i experiències.

El nou remuntador té una capacitat de 2.400 esquiadors per hora amb una cota de sortida situada en 1.881 metres i la d'arribada en 2.508 metres cobrint un desnivell de 627 metres i amb una longitud de 2.301. Les noves pistes són les de Montgarri (vermella), Passada d’Auba (blava) i Tortuga 2, l'antiga pista Lenhadors que ha estat remodelada per a facilitar la baixada als esquiadors amb nivell mitjà.

La innivació també ha estat la inversió clau durant els últims anys; és per això que s'ha ampliat la xarxa amb 2,4 quilòmetres de canonada, un total de 23 innivadors. D'aquesta manera, l'estació aconsegueix el 58% de l'àrea total esquiable innivada. A Baqueira s'arriba a innivar el 94% de la zona, a Beret el 51% i a Bonaigua el 35%. Aquesta temporada també s'estrenaran nous para-sols calefactables de grans dimensions per a gaudir de les terrasses fins i tot els dies més freds. La restauració de Baqueira Beret continua actualitzant-se, oferint diferents productes per a tots els gustos, inclosos els vegetarians i vegans.

Pel que fa a esdeveniments, Baqueira Beret repetirà per segon any consecutiu al Freeride World Tour 2023; després del gran èxit aconseguit la passada temporada en la primera parada del tour, en aquesta tornaran a trobar-se els millors riders del món en l'Estació de la Vall d'Aran i Valls d’Àneu en la cita mundial de freeride més prestigiosa del món. També tornaran competicions d'alpí i d'altres disciplines ja mítiques en l'estació com el Memorial Blanca Fernández Ochoa, la màgica nit amb E-tron Night Audi, la Salomon Quest Challenge coincidint amb el World Snow Day, la 1ª Fase Movistar SBX, la 43ª edició de la Marxa Beret, entre d'altres.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), d’altra banda, ja ha ha posat a la venda la seva oferta de forfets de temporada de les sis estacions de muntanya per a aquest hivern, que es podran adquirir amb descompte a les botigues en línia dels webs de cadascun dels equipaments fins al 27 de novembre. Cal recordar que en aquest grup d’estacions hi són Port Ainé, Espot, Boí Taüll i Tavascan pel que fa a la comercialització dels forfets.

Cal recordar també un esdeveniment de primer ordre i és que la Federació Internacional (ISMF) ha seleccionat la candidatura de Boí Taüll per celebrar la propera edició dels Mundials d’Esquí de Muntanya de 2023, competició que es disputarà del 26 de febrer al 4 de març. Així, l’estació ribagorçana tornarà a posicionar-se en l’epicentre del calendari internacional d’esquí de muntanya i s’espera superar amb escreix els 20 països participants als Europeus de 2022.

Finalment, les estacions d’esquí nòrdic del Pirineu també han portat a terme diverses tasques de manteniment i de millora dels circuits tant d’esquí com de raquetes. També han invertit en renovació de material i millora de la senyalització i condicionament dels edificis de serveis dels complexos. La previsió d’obertura va en funció dels gruixos de neu que permetin la pràctica de l’esquí als camins i pistes, que s’espera que sigui entre finals de novembre i el pont de la Purísssima.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació