Divendres, 19 d'abril de 2024
desaparició

Finalitza la recerca del veí de Sort desaparegut: I ara què?

Els Mossos d'Esquadra continuen la investigació per trobar qualsevol pista sobre la possible ubicació de Josep Català

Redacció Sort | 2 de novembre de 2022 a les 09:33
Un cartell que mostra el vehicle i la matrícula del desaparegut | Cedida
Els Bombers han donat per finalitzat aquest dilluns l'operatiu per trobar el veí de Sort desaparegut el dimarts de la setmana passada. Tal com han confirmat a Pallars Digital fonts del cos, tot i que durant aquest cap de setmana més d'un centenar d'efectius dels Bombers, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Creu Roja, Guàrdia Civil i voluntaris hi han treballat, finalment la manca d'indicis han obligat a suspendre la recerca de l'home, natural d'Ainet de Cardós.

Durant aquests darrers dies, l'operatiu, en el que s'han utilitzat helicòpters, unitats canines, drons i mitjans subaquàtics, s'havia centrat en la Vall d'Àssua -l'últim lloc on va ser vist- i concretament en els barrancs, rius i pantans de la zona per si hi trobaven el vehicle del desaparegut. La triangulació del mòbil de Català havia permès als Mossos limitar la zona de recerca, però al cap de dos dies, l'aparell va deixar d'emetre senyal per manca de bateria.
 
Ara, amb el centre de coordinació de l'operatiu -situat al parc de Bombers de Sort- ja desmuntat, la feina ha passat a mans dels Mossos d'Esquadra, que prosegueixen les tasques d'investigació. L'objectiu prioritari és trobar qualsevol indici que pugui revelar la ubicació de Josep Català. Concretament, els agents estaran alerta per si es produeix qualsevol moviment des de les targetes de crèdit o el mòbil de la persona desapareguda. Així mateix, i com en els darrers dies, els Mossos també miraran les càmeres de seguretat de la zona.

Per la seva banda, recordem, l'Ajuntament de Sort va fer una crida als propietaris de garatgesbordes pallers perquè comprovessin que el vehicle del desaparegut, un Mitsubishi totterreny de color gris amb matrícula L-2437-Z, no es trobés estacionat a la zona o en les immediacions. A més, durant aquests dies, als carrers dels principals nuclis del Pallars s'hi han penjat cartells amb la fotografia del cotxe de Josep Català.

Josep Català va sortir de casa al voltant de les 9h del matí de dimarts passat i va ser vist per últim cop pocs minuts després. Fonts del dispositiu de recerca van confirmar a Pallars Digital que l’home tenia una visita al metge a les 10:30h i que ja no hi va anar. L’avís de la desaparició es va donar a les 16:54h.

La mateixa tarda de la desaparició, l’Ajuntament de Sort va fer una crida per tal de trobar el desaparegut. Es demana que si es té informació al respecte es truqui al telèfon 629 218 168. El consistori també ha demanat que per facilitar la recerca no es facin trucades al número personal del desaparegut.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació