Dissabte, 20 d'abril de 2024
salut

El trempolí Miquel Abrantes, nou gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran

Substitueix al doctor Felip Benavent arran de la sortida de Junts per Catalunya del Govern

Redacció Tremp | 2 de novembre de 2022 a les 10:09
Miquel Abrantes en una imatge d'arxiu | Salut
Continuen els canvis al sottogoverno arran de la sortida de Junts per Catalunya de l'executiu català. Tal com ha pogut confirmar Pallars Digital, el trempolí Miquel Abrantes ha estat nomenat com a nou gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu.

Abrantes, doncs, substituirà Felip Benavent i serà el segon a ocupar el càrrec després de la creació d'aquesta plaça. Fins al juliol del 2021, la direcció de la regió sanitària pirinenca es trobava fusionada amb la del pla de Lleida, i era ocupada per Divina Farreny, que exercia de gerent de les dues regions.

El nou gerent, nascut a Tremp l'any 1973, és enginyer de Forests per la Universitat de Lleida (UdL) i està vinculat al Servei Català de la Salut (CatSalut) des del 2019. Aleshores va exercir com a responsable de l'Àrea d'estratègia i comunicació de la regió sanitària, i amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, va col·laborar activament en la seva gestió coordinant diferents iniciatives, com ara campanyes de donacions o de repartiment d’EPIS a les residències quan Salut en va assumir les responsabilitats, entre altres.

Des del juliol del 2020 i fins a l’actualitat ha estat el director de sector de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, ocupació que entre gener i juliol de 2021 va compaginar amb el càrrec d’adjunt a la gerència de la regió sanitària. En l’àmbit del servei públic, també ha exercit com a regidor de l’Ajuntament de Tremp durant vuit anys i ha estat vinculat a diferents administracions locals. Paral·lelament, durant la seva trajectòria professional ha dut a terme tasques de direcció financera i de relació amb l’administració.

Abrantes es converteix, doncs, en el tercer pallarès que entra al sottogoverno català després del nomenament de Josep Castells com a nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. Durant el mes de juliol, a més, el poblatà Ramon Jordana va ser nomenat director dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran. Una decisió que, juntament amb la creació de la gerència de la regió sanitària del Pirineu, s'engloba en l'estratègia de desplegament de les diferents conselleries del Govern a la demarcació.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació