Dimarts, 23 d'abril de 2024
hidroelèctriques

Denuncien un nou tall de llum d'Endesa a una família de la Vall Fosca

Es tracta del segon cop en dos mesos que l'empresa deixa sense subministrament als veïns que es neguen a pagar els suposats deutes que els hi reclama l'empresa

Redacció Vall Fosca | 27 d'octubre de 2022 a les 11:08
Vista del poble de Paüls de Flamisell | Gustau Erill
Endesa ha efectuat un nou tall de llum a una família de la Vall Fosca. Així ho ha denunciat la CUP en un comunicat, on assenyala que l'empresa ha interromput el subministrament com a "mesura de pressió" perquè els veïns del municipi paguin el que consideren un "deute il·legítim" que se'ls reclama. Segons detalla Segre, la família, de Paüls de Flamisell, ha patit mitja dotzena de talls en els últims dos mesos.

El conflicte entre la Torre de Capdella i Endesa, recordem, parteix del desacord en el preu de facturació de la llum. Mentre els veïns defensen que aquest s'ha de basar en el que estipula el contracte de 1927, és a dir, 0,0021 euros per quilowatt hora, l'empresa continua reclamant el seu propi preu de venda, basant-se en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Al mes de gener, el jutjat de Tremp, a través de dues sentències fermes, va donar la raó a dos veïns del municipi, estipulant que el preu de cost havia de basar-se en l'històric contracte. Així i tot, Endesa va fer saber que no aplicaria les resolucions judicials. De fet, el passat de mes de setembre, l'empresa ja va tallar la llum a un dels veïns de la Vall que havia guanyat la sentència, i que finalment va recuperar el subministrament després d'abonar la quantitat que se li demanava.

Pel que fa a aquest darrer tall, la CUP denuncia que la família que s'ha quedat sense subministrament aquest dimecres compta amb l'agreujant de tenir "una nena petita que s'ha posat malalta". En aquest sentit, els anticapitalistes assenyalen l'ajuntament, assegurant que "no ha sabut defensar el conflicte".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació