Divendres, 19 d'abril de 2024
hidroelèctriques

Endesa talla la llum a un veí de la Central de Capdella que havia guanyat una de les sentències

L'Ajuntament de la Torre de Capdella instal·larà un grup electrogen per garantir-li el subministrament

Tomàs Garcia Espot La Torre de Capdella | 19 de setembre de 2022 a les 15:16
Imatge de l’edifici que acull el Museu Hidroelèctric de Capdella | Arxiu
Endesa ha tallat la llum a un veí de la Central de Capdella que al gener havia guanyat una de les dues sentències sobre el preu de la llum emeses pel Jutjat de Tremp. Així ho han confirmat a Pallars Digital fonts de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, que afirma que instal·laran un grup electrogen per garantir el subministrament al veí, d'una seixantena d'anys.

Per altra banda, el consistori explica que el seu advocat ja s'ha posat en contacte amb la jutgessa de Tremp per tal d'aclarir els fets i buscar les possibles solucions al problema. Així mateix, s'ha contactat amb el notari perquè aixequi acta sobre els fets. A més, i requerida pel propi consistori, l'Agència Catalana de Consum es posarà en contacte amb Endesa per desencallar la situació.

Des de l'ajuntament han lamentat l'acció d'Endesa, ja que les dues sentències del jutjat trempolí són fermes. Unes resolucions, recordem que donaven la raó als veïns de la Vall Fosca sobre l'IVA aplicat al preu de la llum. Un preu de cost de l'energia, que segons va dictaminar la jutgessa de Tremp per partida doble, havia de basar-se amb el que diu el contracte de 1927, és a dir 0,0021 euros per quilowatt hora

Al mes de març, però, Endesa va comunicar al consistori pallarès que no aplicaria aquestes sentències, i que seguirien aplicant el preu de venta als dos veïns tot i que les sentències fossin fermes. En aquest sentit, l'ajuntament va assegurar que continuarien lluitant amb l'associació de veïns afectats per Endesa per demanar al jutjat de Tremp que executés i tutelés l'aplicació d'aquestes dues sentències.

L'empresa, segons apuntava l'ajuntament, es recolzaria en una sentència del Tribunal Superior Justícia de Catalunya (TSJC) i en una consulta feta a l'Agència Tributària sobre la facturació de la llum per tal de no aplicar les sentències. Per altra banda, i consultades per aquest diari, fonts de la companyia elèctrica van assegurar en el seu moment que Endesa acataria totes les resolucions judicials i que seguia els criteris marcats per Hisenda.

Amb aquest nou tall de llum s'obra també un nou capítol en el conflicte obert entre Endesa i la Vall Fosca. Un culebrot que s'ha allargat durant els darrers anys, i que en diferents ocasions ha deixat veïns del municipi sense llum després dels talls efectuats per l'empresa a aquelles persones que es van negar aplicar la quantitat exigida per Endesa. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació