Divendres, 26 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc Orígens obre una convocatòria per adherir fins a 30 noves entitats col·laboradores

L’objectiu és disposar d’una xarxa d’entitats amb un vincle directe amb el Geoparc per tal d’afavorir l’economia local

Redacció Tremp | 26 d'octubre de 2022 a les 10:19
L'augment d'entitats col·laborades és una de les recomanacions que la Unesco va fer a aquest territori | Geoparc Orígens
El Geoparc Orígens ha obert aquest dimarts una nova convocatòria per adherir fins a 30 entitats col·laboradores del sector del turisme, la indústria agroalimentària, la restauració i l’artesania no agroalimentària. Les empreses interessades en ser entitat col·laboradora, tenen temps fins al 15 de gener de 2023 per d’omplir un formulari d’adhesió que es troba a la pàgina web del Geoparc. A partir d’aquest moment s’iniciarà un procés de selecció, tot tenint en compte diferents criteris especificats en l’estratègia que ha elaborat l'organisme.

Les entitats que acabin sent entitat col·laboradora seran promocionades sota aquesta marca de qualitat. Els convenis específics que es signaran ajudaran a donar valor afegit als productes seleccionats que alhora, comptaran amb l’assessorament del Geoparc per incorporar, en el seu cas una explicació amb vincles geològics als seus productes. Juntament amb aquesta convocatòria es farà un llançament de vídeos de les entitats col·laboradores ja existents, esdevenint aquests ambaixadors del programa del Geoparc.
 

Placa que certifica la col·laboració amb el Geoparc Orígens. Foto: Geoparc Orígens


L’any 2019 es va llançar la primera convocatòria, moment en què ja es van signar una vintena de convenis. Alguns dels canvis respecte a la convocatòria anterior és la simplificació dels seguiments anuals i la durada dels convenis que ha passat de dos anys a quatre anys, prorrogables durant quatre anys més.

La convocatòria forma part de l’estratègia per augmentar el nombre d’entitats col·laboradores del Geoparc, una de les recomanacions que la Unesco va fer a aquest territori durant la revalidació del 2021. A banda de complir amb aquest objectiu, els Geoparcs incorporen en el seu ADN la voluntat d’afavorir el desenvolupament local sostenible. Per aquest motiu, una de les vies per aconseguir-ho és ajudant a promocionar les activitats econòmiques que posen en valor el patrimoni del territori, principalment el geològic, paleontològic o miner.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació