Dissabte, 20 d'abril de 2024
justícia

El president del TSJC reconeix problemes «seriosos» al partit judicial de Tremp

El tribunal no compta amb un jutge titular i la majoria de funcionaris són interins, la qual cosa, afirma Jesús María Barrientos, "debilita el sistema"

Redacció Tremp | 26 d'octubre de 2022 a les 09:44
Entrada del jutjat de primera instància de Tremp | ACN
El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha reconegut aquest dimarts problemes "seriosos" als partits judicials de Tremp, Solsona, la Seu d'Urgell i Vielha, ja que cap d'ells compta amb un jutge titular i majoria dels funcionaris són interins. Un fet, diu, que "debilita el sistema".

Barrientos ha fet aquestes afirmacions a l'Audiència de Lleida, on també ha exposat que la càrrega de feina als jutjats de primera instància de Lleida ha incrementat un 70% el 2021, respecte al 2020, i un 30% respecte al 2019, un augment que, segons el president del TSJC constata la situació "crítica" que viu la societat a causa de la pandèmia.

Aquesta pujada la pateix també la secció segona de l'Audiència de Lleida, encarregada de les apel·lacions d'aquests jutjats, i per això es preveu crear una cinquena plaça de magistrat a la secció segona el 31 de desembre.

Per altra banda, Barrientos ha explicat que els jutjats socials també pateixen una càrrega de treball, identificada des de fa molts anys, i que per això des d'en fa dos es van reforçar amb un jutge i amb més personal. I que és l'increment de feina, afegeix, és general i segurament el més gran registrat fins ara, perquè tots els òrgans judicials fa anys que assumeixen més assumptes dels que poden anar resolent.

Com a exemple, afirma el president, actualment, el jutjat contenciós de Lleida està assenyalant vistes per al 2024. Als penals, en canvi, els judicis ràpids s'estan fent en 15 dies però els ordinaris als 8 o 10 mesos. "Ens agradaria que fossin més àgils però els temps venen imposats per les càrregues d'activitat", reconeix. Per alliberar càrrega de treball, en aquest cas al jutjat de Cervera, el president del TSJC espera que el primer semestre del 2023 entri en funcionament el nou model de sistema judicial.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació