Dissabte, 20 d'abril de 2024
patrimoni

El fons de la família Miró de Talarn ingressa a l'Arxiu Comarcal del Jussà

El patrimoni dipositat consta de 40 documents, així com de fotografies, postals i càmeres

Redacció Tremp | 25 d'octubre de 2022 a les 11:15
Florentina Miró amb l'historiador de Talarn, Josep Bertran | ACPJ
El fons de la família Miró de Talarn ha ingressat a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. El passat 19 de setembre de 2022, Florentina Miró Fusté cedia a la Generalitat de Catalunya, per a ser dipositat a l'Arxiu, un total de 40 documents en suport paper, de la seva titularitat, i procedents de la seva família.

La cronologia de la documentació va des de l'any 1792 fins al 1955 i entre ells hi ha documents tan importants com un litigi entre Talarn i Tremp per la quadra de Margarit, entre altres. L'inventari i les imatges dels documents es podran veure al cercador de documents de la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya.

A banda la d'aquesta cessió de documents, la senyora Florentina Miró va signar l'autorització de reprografia de 215 fotografies en blanc i negre i color del fons familiar, 15 postals de la Vall d'Aran, 3 carnets i 5 recordatoris de bodes i comunions. Es dona el cas que la senyora Florentina està ajudant a l'historiador Josep Bertran, també de Talarn, en la recuperació de noms, cognoms, renoms i topònims del poble en la confecció d'un futur llibre de fotografies antigues del municipi en el qual està treballant.

També va dipositar material audiovisual i aparells: una càmera toma vistes Suns/TL Lytar 100 Loadmatic MP 303 Tl súper-8 amb funda; un muntador universal de pel·lícules per a súper-8 i per a pel·lícules regulars de 8 i 16 mm; un premsador i muntador Colleuse Marguet BN 8B format súper-8; sis pel·lícules de súper 8 mm de 60 minuts, o dues pel·lícules de súper-8, entre altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació