Diumenge, 28 d'abril de 2024
acadèmia de talarn

Mig miler d’alumnes de l’acadèmia militar de Talarn realitzen la jura de bandera

L’acte, que s’ha tornat a celebrar amb públic després de tres anys, ha portat al Pallars a més de 2.000 persones, entre familiars i amics

Redacció Talarn | 24 d'octubre de 2022 a les 09:57
Alumnes de l'acadèmia jurant bandera aquest dissabte | AGBS
Aquest dissabte l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn ha acollit la jura o promesa a la bandera dels alumnes de la 48ª i la 50ª promoció del Cos General de l'Exèrcit de Terra, així com de la 33ª promoció del Cos de Músiques Militars. L'acte ha estat presidit pel general de divisió Fernando Barrón Clavet, director d'ensenyament, instrucció, ensinistrament i avaluació de l'Exèrcit de Terra.

Es tracta la primera jura de bandera que s'ha pogut tornar a celebrar amb públic des del 2019. Des d'aleshores, l'esdeveniment es va haver de fer a porta tancada i sense públic a causa de les restriccions contra la Covid-19. Enguany, l'acte ha comptat amb una gran presència de les famílies dels alumnes, a més de 2.300 persones.

La 50ª promoció està formada per 485 alumnes, dels quals 57 són dones, i que romandran a l'AGBS fins al mes de desembre. Per la seva banda, la 30ª promoció de Músics Militars consta de 30 alumnes, 9 dels quals són dones. 

La promoció del Cos General completarà la seva formació en diferents acadèmies d'especialitats fonamentals de l'Exèrcit de Terra, i la de Músics en les de suboficials de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Armada, finalitzant a l'Acadèmia Central de la Defensa. Destacar, a més, que els alumnes de la 48ª promoció, tots d'accés amb titulació prèvia, sumen un total de 35 alumnes dels quals només una és dona.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació