Dissabte, 20 de juliol de 2024
geoparc

La Diputació col·labora amb el Geoparc Orígens per consolidar la seva estratègia digital com a destinació turística

El ple de la corporació ha aprovat una aportació de 405.000 euros per implementar eines online d’aquest espai

Redacció Lleida | 21 d'octubre de 2022 a les 09:36
Imatge del ple de la Diputació celebrat aquest dijous | Diputació de Lleida
El ple de la Diputació de Lleida ha donat llum verda aquest dijous al conveni de col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica amb l’Associació Geoparc per consolidar l’estratègia digital del Geoparc Orígens com a destinació turística. Amb una aportació de 405.000 euros fins a l’any 2024, es pretén promoure la venda online de productes locals i identificar els valors del paisatge, des del punt de vista de la sostenibilitat.

Aquest conveni, segons ha destacat el president de la Diputació, Joan Talarn, en complementa altres quatre que tenen com a denominador comú la promoció del teixit econòmic i productiu del Pirineu lleidatà, a través de projectes amb Pallars Actiu, el Consorci Leader Pirineu i els Grups d’Acció Local de la Catalunya Central.


Concretament, s’ha donat el vistiplau al conveni amb Pallars Actiu per executar el projecte Reforcem la xarxa empresarial pallaresa i per dur a terme les actuacions de parcel·les extensives ecològiques experimentals al Pallars en les anualitats 2022, 2023 i 2024. Aquest darrer té com a objectiu veure com s’hi desenvolupen diversos cultius ecològics en règim extensiu de secà. Tot plegat, per un valor total de 40.095 euros.

Per altra banda, s’ha aprovat el conveni amb el Consorci Leader Pirineu Occidental (38.400 euros), i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central (29.000 euros) per a l’execució de l’actuació Anàlisi de complementarietat entre estratègies del territori i la del GAL posant el focus en les necessitats del sector agroalimentari a dur a terme les anualitats 2022 i 2023, amb l’objectiu de garantir un desenvolupament econòmic sostenible a les comarques a les comarques de l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d’Aran, i les de la Segarra i el Solsonès.


Altres notícies que et poden interessar
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació