Dimecres, 24 d'abril de 2024
bolets

Torna «Boletus», la fira del bolet d'Isona i Conca Dellà

Entre el 22 i el 23 d’octubre, la 18ª edició programa diverses activitats que giren entorn d’aquest apreciat fong

Redacció Isona i Conca Dellà | 20 d'octubre de 2022 a les 10:10
La Fira s'inscriu en la 21ª edició de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà | Ara Lleida
Aquest diumenge 23 d'octubre, els pallaresos i les pallareses podran tornar a gaudir del Boletus, la Fira del Bolet d'Isona i Conca Dellà. El certamen s'incriu en les Jornades Micològogiques del Pallars Jussà, que durant aquest mes arriben a la seva edició 21ª edició, programant nombroses activitats relacionades amb el món dels bolets.

L'acte central del Boletus tindrà lloc diumenge amb la fira, que donarà el tret de sortida a les 10:30h amb la cercavila amb les diferents penyes boletaires i encapçalada por la mascota-gegant, també de nom Boletus, que anirà acompanyada pel grup batBatuka de Tàrrega.
 
La fira comptarà amb parades de productes agroalimentaris i d’artesania, i al llarg del matí es realitzaran vàries activitats relacionades amb el bolet. Aquest any també es podrà veure l’exposició realitzada el dia anterior amb la vicepresidenta de la Societat Catalana de Micologia, Laia Rivas.
 

Cartell de la 18ª edició de la Fira Foto: Ajuntament d'Isona i Conca Dellà


Per altra banda, a les 12h tindrà lloc el vermut musical amb el grup de música La Buena, així com activitats per al més petits, que tindran l’opció de pintar-se la cara de bolet en el punt d’informació de la fira i realitzar un taller de manualitats.

Com cada any, les penyes boletaires, veritable ànima del Boletus, així com boletaires particulars exposaran cistelles realitzades amb bolets. L’originalitat i varietat de les cistelles no deixaran mai de sorprendre als visitants de la fira, sent una de les parts més valorades d’aquesta.

Durant tot el cap de setmana, a més, el municipi acollirà activitats per a tots els gustos i públics, sempre amb el bolet com a temàtica principal. Sortides al bosc, exposicions o tallers. Destaca la celebració, el dissabte al vespre, del 4t Boletast & Birra, un tast de cerveses artesanes de la zona i de productes de proximitat, tot relacionat amb els bolets.
 

Col·laboració de la Societat Catalana de Micologia

 
Les activitats realitzades en el marc de la fira compten amb l’aval i la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia. El dissabte al matí es realitzarà una sortida guiada al bosc amb la vicepresidenta de l’entitat, Laia Rivas. En aquesta sortida es donaran a conèixer les característiques ecològiques de les diferents espècies de bolets que es poden trobar als boscos d’Isona i Conca Dellà. Tots els assistents podran degustar d’un petit esmorzar de proximitat. Els bolets recollits en la sortida seran classificats i exposats a l’exposició micològica de la fira.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació