Dimecres, 24 d'abril de 2024
formatge

El Pallars guanya set medalles a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

La formatgeria Casa Mateu de Surp suma tres ors i un bronze, mentre que Formatges de Pallars i Montsent de Pallars aconsegueixen tres medalles més

Redacció La Seu d'Urgell | 17 d'octubre de 2022 a les 08:13
A la Fira hi han participat un total de 49 formatgeries artesanes | Fira Sant Ermengol
Tres formatgeries del Pallars han aconseguit grans èxits al 28è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana durant la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell). En total, els productors de formatges pallaresos han sumat set medalles, tres de les quals, d'or, que han sigut per a Casa Mateu.
 
La formatgeria de Surp ha triomfat, en primer lloc, en la categoria de llet d'ovella, quallada enzimàtica i pasta dura, amb el formatge Serrat fumat. També ho ha fet en la categoria de pasta cuita, on ha sumat la segona medalla amb el formatge fregat amb cervesa. I en darrer lloc, el seu iogurt d'ovella també ha rebut la màxima distinció en la categoria de iogurts i llets fermentades.
 
Per la seva banda, les formatgeries Formatges de Pallars Montsent de Pallars han aconseguit les tres medalles restants. En primer lloc, l'empresa dirigida per Iban Campos Miravet ha guanyat la medalla de plata amb el formatge Lo Trempat en la categoria de llet de vaca quallada mixta i pasta tova, mentre que s'ha endut el bronze amb el tupí de ratafia. Per la seva banda, la formatgeria Montsent de Pallars de Rialp ha obtingut la medalla de plata amb el seu iogurt d'ovella.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació