Dissabte, 20 d'abril de 2024
televisió

Recupera el «Volando voy» dedicat al Pallars Sobirà

El programa dirigit per Jesús Calleja va ajudar una família de Ribera de Cardós a obrir un restaurant basat en la sobirania alimentària

Redacció Ribera de Cardós | 14 d'octubre de 2022 a les 11:54
Imatge aèria del nou restaurant que el programa ha ajudat a obrir | Cuatro
El capítol dedicat al Pallars Sobirà del programa Volando voy de Cuatro, emès aquest passat dimarts a la nit, ha profunditzat en la producció i la gastronomia de la zona. L'espai presentat pel popular Jesús Calleja ha volgut ajudar dos germans, la Laia i el Martí, i la seva cosina, la Jana, a rehabilitar un espai a Ribera de Cardós.
 
Fa temps, el lloc era un forn familiar que volien convertir en un restaurant "atractiu, modern i basat en la sobirania alimentària". Així doncs, Calleja, l'equip del Volando Voy i el xef del restaurant Lo Paller del Coc, Mariano Gonzalvo, van ajudar-los a reflotar el negoci per tal que fos rentable.
   
A banda de Ribera de Cardós, Jesús Calleja també va sobrevolar i visitar Esterri d'Àneu. Allà es va voler centrar en la història de les bruixes a la zona. Per fer-ho, el lleonés va parlar amb la investigadora Júlia Carreras. Les Valls d'Àneu van ser durant el segle XV el bressol de la caça de bruixes amb la promulgació, l'any 1424, de la primera llei civil contra la bruixeria a tota Europa.

Al programa, la Júlia assegura que la bruixeria existeix i que, quan la va començar a estudiar, li van passar una sèrie de coses força curioses. "Tenia paràlisi del son i quan vaig poder aixecar un braç, es va moure una tauleta que estava lluny del llit...". 
 
Volando voy és un programa d’aventures que recorre la geografia espanyola a ​​la recerca de noves destinacions ajudant, a través de diferents missions, als habitants de cada zona. Abans del capítol dedicat al Sobirà, Calleja també va visitar diversos indrets del Pallars Jussà com Salàs, la Conca Dellà o la Vall Fosca. Un episodi que va ser el rècord d'audiència de la temporada.

 Recupera el programa Volando voy dedicat al Pallars Sobirà


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació