Dijous, 2 de maig de 2024

Els veïns del casc antic de Tremp paralitzen la instal·lació de pilones retràctils als seus accessos

L'Ajuntament de Tremp tenia previst limitar l'accés dels vehicles al casc antic de la ciutat a partir de dilluns

Pallars Digital 27 de febrer de 2014 a les 08:43
La instal·lació de pilones retràctils als accessos al cas antic de Tremp ha quedat ajornada després que els veïns de la zona manifestessin ahir en una reunió amb els membres del consistori la seva disconformitat amb el projecte.
 
L'Ajuntament de Tremp tenia previst limitar l'accés als vehicles al casc antic de la ciutat a partir del proper dilluns, segons va anunciar en el ple celebrat el passat dilluns el tinent d'alcalde i regidor d'Obres i serveis, Joan Pascual. Una proposta que formava part del Pla de Mobilitat Urbana.
 
En declaracions a Pirineus TV i LoPallars Televisió, l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, va explicar que "la idea era intentar pacificar i fer més amable el casc antic de cara al vianant", un fet que comportaria el tancament dels carrers als vehicles, amb l'excepció dels horaris de càrrega i descàrrega.
 
Davant la disconformitat dels veïns i en una primera trobada, el consistori va oferir-los la possibilitat de disposar d'una clau per accedir al casc antic a qualsevol hora. No obstant això i en una segona reunió mantinguda ahir, els veïns del casc antic van demanar al consistori que reconsiderés la decisió i que els faria arribar propostes alternatives.
 
Davant aquest fet, l'Ajuntament ha decidit paralitzar el projecte a l'espera de les aportacions dels veïns.
 
La presidenta del Comerç Associat de Tremp, per la seva banda, va mostrar la seva conformitat amb el projecte. En declaracions a LoPallars Televisió, Clara Farrero va assegurar que "treure els cotxes del casc antic afavoriria la venda i donaria la possibilitat als comerciants de treure parades al carrer". Segons Farrero, "tot canvi fa por al principi, però aquest seria positiu".
 
Tremp, en defensa de l'autonomia local
 
D'altra banda i en el transcurs del ple del passat dilluns, l'Ajuntament de Tremp va acordar per unanimitat la seva adhesió al primer recurs d'inconstitucionalitat que presenta el Consell de Governs Locals de Catalunya contra la Llei de Racionalització i sostenibilitat de l'Administració local.
 
El consistori considera que aquesta reforma representarà una regressió pel que fa al nombre i a la qualitat dels serveis al món rural i especialment a les zones de muntanya. L'Ajuntament també creu que es tracta d'una llei injusta perquè culpabilitza del dèficit públic als ens més propers a la ciutadania i en genera la mínima expressió.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor