Divendres, 19 d'abril de 2024
castellers

Malfargats de Pallars intentarà aconseguir dissabte el primer castell de sis de la seva història

La formació fa una crida a la població per aconseguir suport i poder fer realitat aquest objectiu, que els convertiria en colla castellera

Redacció Pallars | 11 d'octubre de 2022 a les 09:05
Membres de Malfargats donant suport a la colla de Lleida durant el concurs de castells celebrat a Tarragona | Malfargats de Pallars
Malfargats de Pallars intentarà aquest dissabte que ve a Guissona fer el primer castell de sis de la seva història. Una fita, que un cop assolida, els convertiria definitivament en colla castellera. Per tal de dur-ho a terme, però, els Malfargats necessiten molta gent perquè facin pinya, tant als assajos que tenen lloc a Tremp com a les xarxes socials, i així difondre el moviment casteller a les comarques pallareses.

La futura colla, però, ha tingut un contratemps darrerament. El seu compte d'Instagram ha estat hackejat. Un fet que els ha obligat a crear-ne un de nou (@malfargatsdepallars), amb el qual volen recuperar els seguidors perduts, i a la vegada continuar difonent l'actualitat i els reptes de l'associació.
 
 
Després d'haver d'aturar-se a causa de la pandèmia, Malfargats de Pallars va reprendre l'activitat i els assajos el novembre del 2021. Més tard, durant el cap de setmana de l'Aplec del Cargol de Lleida d'enguany, els aspirants a colla castellera van aconseguir descarregar el primer pilar de 4 aixecat per sota de la seva història; un pas de gran importància.

Aquest proper dissabte, els pallaresos comptaran amb el suport de la colla Margeners de Guissona, que són precisament un dels padrins de Malfargats de Pallars. Així i tot, aquesta colla en formació necessitarà l'ajuda i l'escalf dels pallaresos i les pallareses si vol assolir l'objectiu. Tot i que la pandèmia va reduir el seu nombre d'integrats, des de la represa dels assajos -ara a Tremp- molta gent ha començat a tornar.

Precisament, la fita del castell de sis es va veure truncada a causa de la Covid-19. Tal com explicava a Pallars Digital el cap de colla de Malfargats, Gabriel Capó, tot i que aleshores se'ls havia concedit una pròrroga, “el confinament ho va parar tot”. Amb el retorn dels assajos, però, la colla en formació ja no podia tornar a començar des de zero. Tanmateix, segons Capó, el repte l'afronten "amb optimisme i ganes". "Volem que el Pallars sigui terra castellera", sentenciava.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació