Divendres, 19 d'abril de 2024
formació

L’Ajuntament de Tremp finalitza un curs d'arrebossat i estucs per a persones del sector de la construcció

L’objectiu ha estat millorar les competències a partir de recursos teòrics i pràctics per tal d’afavorir de manera òptima la inserció al mercat laboral

Redacció Tremp | 11 d'octubre de 2022 a les 11:02
Els participants del curs arrebossant una paret durant una sessió pràctica | Ajuntament de Tremp
Aquest octubre, l’Ajuntament de Tremp, a través del programa Treball als Barris ha ofert una formació d’arrebossats i estucs, adreçada específicament a persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El curs s’ha estructurat en cinc sessions, enfocades a l’obtenció dels coneixements bàsics per a poder arrebossar i estucar a partir de materials naturals com la calç i l'argila sobre diferents suports.

A l'aula, de manera teòrica s’han donat a conèixer els materials, suports, acabats, beneficis i inconvenients. A més, s’ha potenciat l’ús de materials naturals, ecològics i no tòxics com la terra, la calç, el bambú o el vímet.

D’altra banda, s’ha donat a conèixer la manera de formular en obra els diferents morters amb proporcions de sorres, fibres i aglomerants o finalment els acabats ecològics d’interior, naturals i sans. També com treballar amb l’argila i la calç, a partir de les seves característiques com la transpiració i la regulació de la humitat de l’estança, per crear confort visual i tèrmic alhora.

Els participants han reforçat els seus coneixements dels materials i han treballat sobre diferents suports i amb dos materials bàsics: la calç i l'argila. Pel que fa a la part pràctica, han realitzat la preparació del suport, les formulacions i arrebossats amb diferents acabats i estucs. I finalment, han visitat una obra amb principis de la bioconstrucció.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d’ocupació Estatal, SEPE.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació