1 de 10
salut mental

La commemoració del Dia de la Salut Mental al Jussà se centra en les persones més joves

Bona part de les accions se centraran en l’àmbit educatiu per tal de fer arribar als més joves la necessitat d’una visió de la salut mental lliure d’estigmes

Imatge del cicle El Projector celebrat el passat divendres | CCPJ
per Redacció, Tremp | 10 d'octubre de 2022 a les 12:19 |
La Taula de Salut Mental del Pallars Jussà, amb la col·laboració dels Serveis Educatius comarcals, ha programat aquests dies diverses actuacions per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental que té lloc aquest dilluns 10 d’octubre. Bona part de les accions se centraran en l’àmbit educatiu per tal de fer arribar als més joves la necessitat d’una visió de la salut mental lliure d’estigmes.

Des de la mateixa Taula es considera del tot urgent abordar aquesta temàtica en els centres educatius de secundària, ja que és en l’etapa adolescent on es manifesten per primer cop moltes problemàtiques relacionades amb la salut mental de les persones. També és en aquest àmbit on s’originen molts prejudicis i estigmes en vers els companys i companyes que pateixen algun tipus de problemàtica relacionada amb la salut mental.


El passat divendres, amb la col·laboració de l’Associació dels Amics del Cinema, es va donar el tret de sortida a la commemoració amb la projecció, dins del cicle el Projector, del curtmetratge MOMO - el vol del núvol i el reportatge El desequilibri perfecte. En acabar va tenir lloc una taula rodona on hi van participar algunes de les protagonistes de les peces. 

Per aquest mateix dilluns està previst desplegar dues propostes a les escoles i instituts. En primer lloc, totes les aules de la comarca començaran la jornada llegint un breu text que explica l’objectiu del Dia Mundial de la Salut Mental que continuarà amb un curtmetratge relacionat també amb aquesta temàtica que donarà peu a que nois i noies puguin establir un diàleg sobre aquesta temàtica.


En segon lloc, l’alumnat de 2n de Batxillerat de Pobla i Tremp i d’alguns cicles formatius de la capital del Jussà, participaran en un taller dirigit per l’associació Amb experiència pròpia, on es treballarà per a la visualització d’aquestes temàtiques.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació