Dijous, 30 de maig de 2024
fauna

Rescaten més de 6.500 truites i altres espècies al canal de la central hidroelèctrica de Sossís

Enguany s'ha batut el rècord d'exemplars rescatats que després són alliberats al Noguera Pallaresa

Redacció Sossís | 6 d'octubre de 2022 a les 10:08
Responsables d'Engie rescatant truites i altres espècies al canal de Sossís | Engie
Responsables de la central hidroelèctrica d'Engie amb la col·laboració dels Agents Rurals i el Departament d'Acció Climàtica han rescatat més de 6.500 truites i altres espècies de riu al canal d'aquesta central situada al terme de Sossís.

En una operació que es porta a terme des de fa més de 20 anys per garantir el manteniment i la conservació d'aquest canal, enguany s'ha batut el rècord d'exemplars rescatats amb un total de 4.276 truites, 2.105 crancs autòctons i 162 barbs rojos. Les espècies rescatades són alliberades al riu Noguera Pallaresa, al tram més proper dins de l'àrea de distribució de les espècies de la zona, d'acord amb les recomanacions dels Agents Rurals.


El canal de la central hidroelèctrica, que fa uns 6 quilòmetres de llargada, es va construir al 1914. Enguany ha estat bo pel que fa al nombre d'exemplars salvats i també ha estat una sorpresa, ja que les fortes pluges de principis d'any han provocat una reducció dels alevins al curs del riu.

També destaca el volum de crancs de riu autòctons que s'han extret, atès que es tracta d'una zona on els Agents Rurals estan treballant per a la reintroducció d'aquesta espècie protegida, i que està en regressió a la península. Es tracta d'una espècie amb un elevat valor ecològic dels ecosistemes fluvials i que serveix com a indicador de bon estat de les aigües continentals.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació