Divendres, 19 d'abril de 2024
alta ribagorça

Operació antiterrorista amb escorcolls al Pont de Suert i un detingut a Saragossa

Una trentena d'agents han registrat diversos habitatges al nucli antic de la vila catalana aquest dilluns al vespre

M.O. El Pont de Suert | 3 d'octubre de 2022 a les 23:32
Pis on resideix el detingut a la plaça Mercadal | ACN
La Guàrdia Civil ha detingut una persona a Saragossa en el marc de l'operació antiterrorista que aquest dilluns del vespre ha portat al cos, juntament amb membres de la Policia Nacional, a fer diversos escorcolls en un conjunt d'habitatges de la localitat del Pont de Suert (Alta Ribagorça). Segons fonts policials, l'operació s'emmarca en el terrorisme jihadista i a Catalunya no hi ha hagut detencions.

A la vila catalana, l'operatiu va comptar amb una trentena d'agents de les forces de seguretat de l'Estat que van començar a investigar a dos quarts de vuit del vespre i que ha finalitzat aquesta matinada. Segons ha transcendit, l’operació està ordenada directament des de Madrid per l'Audiència Nacional. 

La policia va acordonar diversos carrers del nucli antic del municipi, propers a la plaça del Mercadal, i van impedir el pas als veïns. L'alcalde, José Antonio Troguet, ha explicat a Catalunya Ràdio el seu desconeixement dels fets. A hores d'ara, no han transcendit detalls més concrets sobre l'operatiu. 

Des de la Guàrdia Civil de Lleida han confirmat els escorcolls, tot i que no n'han pogut donar més detalls perquè, segons han detallat, la unitat que l'ha dut a terme no pertanyia a la Comandància lleidatana, per bé que alguns dels seus efectius hi han col·laborat.

Sorpresa entre els veïns


Totes les converses dels veïns del Pont de Suert d'aquest dimarts giren entorn de l'operació antiterrorista que la Guàrdia Civil va dur a terme ahir al centre històric de la localitat. La majoria dels veïns mostraven sorpresa pel desplegament policial que van veure amb agents armats i acordonant la plaça del Mercadal. Aquest fet va causar molta expectació entre els veïns.

Pere Escoll, copropietari d'un bar de la plaça Mercadal, ha explica que els agents van fer aixecar als clients de la terrassa del bar i abandonar la zona. La persona que van detenir a Saragossa compartia habitatge al Pont de Suert amb la seva mare, però la majoria de veïns no el coneixen i altres diuen solament haver-lo vist algun cop pel carrer.
 

Façana del pis del detingut a Saragossa que compartia amb la seva mare. Foto: ACN


L'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, ha reconegut haver-li agafat "per sorpresa" el dispositiu i ha afirmat: "no estem acostumats" a fets com aquests. Troguet ha explicat que al centre històric van aparèixer una quinzena de vehicles de la Guàrdia Civil amb les matrícules camuflades o sense números i en van sortir una vintena d'agents "fortament armats" i amb armilles antibales. Seguidament, van acordonar la zona i no van deixar entrar ni sortir ningú de la plaça del Mercadal. Passada una hora van deixar entrar i sortir els veïns, sempre, acompanyats per agents. L'escorcoll va durar més de quatre hores.

Alguns veïns han relatat que els agents van sortir de la casa amb més d'una caixa plena i van poder veure entrar el jove detingut emmanillat i conduït per la Guàrdia Civil a l'interior del bloc de pisos on viu amb la seva mare.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació