Dijous, 18 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

Maria Pilar Cases, confirmada com a cap de llista d'ERC a Tremp per a les eleccions municipals

L'alcaldessa de la capital del Pallars Jussà ha rebut el suport unànime de la militància durant el congrés local celebrat aquest dissabte

Tomàs Garcia Espot Tremp | 15 d'octubre de 2022 a les 14:14
Cases concorrerà com a cap de llista dels republicans per tercera vegada consecutiva | TGE
Es confirma el que ja estava previst. L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, serà la cap de llista d'Esquerra Republicana (ERC) a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig del 2023. La primera batllessa de la història de la ciutat ha estat escollida per unanimitat durant el congrés local que els republicans han celebrat aquest dissabte al migdia a la capital del Pallars Jussà.

La de Cases, de fet, ha estat la única candidatura republicana que s'ha presentat, gràcies al 20% d'avals necessaris que s'havien de tramitar. Un fet que ha permès que la trempolina nascuda l'any 1966 pugui concórrer als comicis locals com a número u del partit per tercera vegada consecutiva
 

La militància trempolina i pallaresa donant suport a Maria Pilar Cases. Foto: TGE


Després de l'elecció com a cap de llista, Cases ha refermat el seu compromís per seguir treballant per a la ciutat, i amb la voluntat de sumar majories de cara als comicis locals. Prèviament, i acompanyada pels regidors republicans Antoni Flores i Anna Martínez -potencials aspirants a acompanyar-la a la llista- l'alcaldessa ha fet balanç d'aquesta darrera legislatura.
 
En primer lloc, ha destacat la defensa del model de salut pública que s'ha dut a terme des de l'Ajuntament de Tremp, així com de l'educació, posant èmfasi en la construcció de la nova Escola de Música municipal, que previsiblement estarà acabada a finals d'any. Per altra banda, Cases ha reivindicat l'aposta per la cultura al municipi, en especial a través de l'Espai Cultural La Lira, del qual ha volgut destacar el seu "dinamisme".

Tremp «cocapital del Pirineu i futura ciutat universitària»

 
De cara a les properes eleccions, la candidata republicana ha posat sobre la taula la idea de que Tremp fomenti la mobilitat sostenible, esdevenint "Ciutat 30", i per tant, on les bicicletes i els patinets hi tinguin preferència. Per altra banda, també ha assenyalat que la capital del Jussà "és i ha de ser la cocapital del Pirineu juntament amb la Seu d'Urgell". "És una realitat i es comença a veure", ha afirmat.

En aquest sentit, Cases ha refermat la voluntat de que Tremp aculli el Grau en Infermeria de la Universitat de Lleida. Un fet, apunta, que juntament amb el Grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) a la Seu, consolidaria els dos llocs com a ciutats universitàries. Finalment, l'alcaldessa ha reiterat que cal atraure empreses que apostin pel teletreball. Una idea que els republicans defensen des del 2011, i que arran de la pandèmia, afirmen, "s'ha comprovat que és una realitat".
 
Amb l'elecció de Maria Pilar Cases com a número u d'ERC, doncs, Tremp ja té definides dues de les tres candidatures que es presentaran a les properes eleccions municipals. Fa gairebé un any, recordem, Junts per Tremp va escollir Quim Delgado com a cap de llista. Per la seva banda, Compromís per Tremp encara no ha fet públic qui liderarà la seva candidatura, tot i que previsiblement serà la diputada socialista al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero.

 
Tot i que la principal aspiració d'ERC a Tremp és aconseguir la majoria absoluta, la formació no descarta revalidar l'actual acord de govern amb Junts per Tremp. Segons l'enquesta publicada recentment per Pallars Digital, republicans i juntaires empatarien a quatre regidors, mentre que Compromís, amb cinc edils, es podria tornar a quedar a les portes de l'alcaldia tot i guanyar de nou les eleccions. 

Per altra banda, malgrat la sortida de Junts del Govern català, la coalició independentista a Tremp no perilla, tal com han confirmat a aquest diari fonts del partit republicà. La incògnita, però, és si després dels comicis locals es tornarà a revalidar aquest acord de govern. Les aigües, de moment, estan tranquil·les.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació