Divendres, 19 d'abril de 2024
literatura

Maria Barbal presenta «Al llac» a la Biblioteca de Tremp

La presentació de la nova novel·la tindrà lloc aquest divendres i serà conduïda per la també escriptora Maria Dolors Millat

Redacció Tremp | 29 de setembre de 2022 a les 10:51
Maria Barbal durant l'acte d’entrega del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l'any 2021 | Òmnium Cultural
Al llac, la nova novel·la de l'escriptora trempolina Maria Barbal, es presentarà aquest divendres a la Biblioteca de Tremp. La cita, que donarà el tret de sortida a les 18:30h, anirà a càrrec del també escriptora de Salàs de Pallars, Maria Dolors Millat.

L'obra de Barbal narra la història de la Nora, una nena de 12 anys que va tots els diumenges al llac amb un grup de persones, tots ells adults menys en Quim, un nen de cinc anys. Tots tenen els seus anhels i la Nora els observa, però no sempre els entén. 

Amb Al Llac, Maria Barbal vol recuperar "la llum de la infantesa d'uns dies bonics", endinsant-se en el món interior de tots els personatges de la novel·la, ambientada als anys 60  al pantà de Sant Antoni, al Pallars Jussà. De fet, el paisatge és un personatge més, que va canviant constantment segons l'hora del dia i que també tindrà efecte sobre els personatges, com va explicar la mateixa autora.

L'escriptora explica que no s'havia plantejat fer una gran novel·la, sinó que l'argument que li interessava havia de ser breu. Tot i això, ha confessat, durant el desenvolupament del projecte i el procés d'escriptura s'obren camins i interessos i "els personatges se t'emporten cap a un aprofundiment més gran del que havies previst". 

Barbal també assenyala que abans feia una novel·la i anys després la publicava, però ara se li han creuat novel·les que tenia d'abans. També ha indicat que té alguna cosa escrita que ha de continuar "millorant i aprofundint". 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació