Divendres, 19 d'abril de 2024
conciliació familiar

El Pallars Sobirà impulsa un servei de cangur a domicili

Es tracta d’una prova pilot de tres mesos que busca ajudar les famílies amb dificultats de temps perquè puguin fer compatibles el treball, el descans, el lleure i la cura

Redacció Pallars Sobirà | 29 de setembre de 2022 a les 11:16
Infants jugant en un instant de lleure | Arxiu
L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha posat en marxa, amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, un nou projecte pilot de servei de cangur a domicili. La iniciativa, que tindrà una durada de tres mesos -del 3 d'octubre al 31 de desembre- té com a objectiu assegurar la cura infantil de proximitat fora de l'horari escolar.

La principal voluntat és ajudar les famílies amb dificultats de temps perquè puguin fer compatibles el treball, el descans, el lleure i la cura. El servei serà universal per a aquelles famílies amb infants a càrrec que tinguin de 4 mesos a 4 anys, així com per a infants amb discapacitat fins a 12 anys i que resideixin a la comarca.

En declaracions a Pallars Digital, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha explicat que la idea d'implementar aquest serveix sorgeix del desig d'ajudar a la conciliació de les famílies, especialment a aquelles més necessitades. "Venen temps complicats, i volem donar un cop de mà", declara. Després dels tres mesos de prova, el president comarcal indica que la idea és continuar oferint aquest servei, però en primer lloc, assegura, "cal provar-ho per valorar si funciona". 

Pel que fa als horaris, el servei de cangur estarà disponible de dilluns a divendres, de les 16h a les 20h. Caldrà sol·licitar-lo amb inscripció i reserva prèvia, mentre que la durada serà d'una hora i mijta. Per altra banda, cada unitat familiar tindrà un màxim de 4 serveis per trimestre, és a dir, un total de 6 hores, excepte si la valoració social estima que se n'han de realitzar més.

Respecte al preu, el copagament serà de 5 euros, en funció dels ingressos de la unitat familiar. Per fer ús del servei, setmanalment caldrà reservar per família amb una antelació mínima de 72 hores. El servei es realitzarà al domicili familiar i s'executarà per personal qualificat, com ara monitors, auxiliars d'educació infantil o integradors socials.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació