Dijous, 25 d'abril de 2024
hidroelèctriques

El veí de la Central de Capdella recupera el subministrament després d’abonar la quantitat que Endesa li reclamava

L'Ajuntament de la Torre de Capdella avança que la denúncia pel tall seguirà per la via judicial

Tomàs Garcia Espot La Torre de Capdella | 28 de setembre de 2022 a les 12:15
Imatge d'arxiu de la Central hidroelèctrica de Capdella | Gustau Erill
El veí de la Central de Capdella a qui Endesa va tallar la lum la setmana passada ha recuperat el subministrament després d'abonar la quanitat que l'empresa li reclamava per suposats impagaments. Així ho han confirmat a Pallars Digital fonts de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, que asseguren que tot i aquest fet, la denúncia pel tall seguirà per la via judicial.

Quan es van produir els fets, el consistori va decidir instal·lar un grup electrògen per tal de garantir el servei al veí. Paral·lelament, l'ajuntament va interposar denúncia, alhora que va demanar a l'Agència Catalana de Consum que es posés en contacte amb Endesa per desencallar la situació.

L'home, d'una seixantena d'anys, havia guanyat al gener una de les dues sentències sobre el preu de la llum emeses pel Jutjat de Tremp. La resolució, recordem, donava la raó al veí sobre l'IVA aplicat al preu de la llum. Segons la jutgessa, el preu de cost de l'energia havia de basar-se en el que estipula el contracte de 1927, és a dir 0,0021 euros per quilowatt hora

Després que es fessin públiques les dues sentències fermes, però, Endesa va comunicar al consistori que seguiria aplicant el preu de venta als dos veïns, i per tant, contravenint la decisió judicial. En aquest sentit, fonts de l'empresa van explicar a aquest diari que es recolzarien en una sentència del Tribunal Superior Justícia de Catalunya (TSJC) i en una consulta feta a l'Agència Tributària sobre la facturació de la llum per tal de no aplicar el preu de la llum segons el contracte històric.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació