Dissabte, 20 d'abril de 2024
gastronomia

El festival Vianda de la Pobla de Segur celebra amb èxit la seva 1ª edició

Tot i la pluja, que va fer la guitza durant el matí, l'esdeveniment va comptar amb la participació d'unes 1.500 persones

Redacció La Pobla de Segur | 26 de setembre de 2022 a les 11:35
El 'showcooking' del cuiner Marc Ribas va ser uns dels actes amb més públic | Jordi Ubach
La Pobla de Segur ha acollit aquest dissabte amb èxit la 1ª edició del festival gastronòmic Vianda. L'esdeveniment, que enguany ha tingut com a protagonista l'hamburguesa km0, ha comptat amb la participació d'unes 1.500 persones, segons el consistori, que han pogut tastar la gran varietat de producte local i de proximitat, especialment aquell relacionat amb el sector càrnic poblatà i pallarès.

A l'inici de la jornada, i tot i la pluja i el fred, l'esmorzar va ser l'acte central, que va començar a obrir la gana dels assistents que acudien a la zona de La Serradora. El cuiner Ignasi Solé, de l’Hotel Solé de la població, va fer les delícies dels comensals amb el seu cap i pota amb girella. Posteriorment, el protagonisme va passar a mans dels diferents productors locals i comarcals, així com dels diferents tasts gastronòmics i actuacions musicals i infantils.

Els plats forts, però, arribarien durant la tarda. En primer lloc, amb el showcooking del mediàtic cuiner de TV3 i conductor del programa Joc de CartesMarc Ribas, que va congregar un bon grapat de gent, a la que va captivar amb la seva demostració de cuina. Més tard, cap a l'hora de sopar, l'Espai Brasa va ser el gran centre d'atenció. El públic va tenir l'oportunitat de comprar hamburgueses als productors i cuinar-les ells mateixos a la brasa en un ambient de germanor.

Vist l'èxit d'aquesta edició inaugural, l'organització del festival preveu que, de cara als propers anys, el festival s’ampliï en dies i contingut. Segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Pobla, Josep Maria Tirbió, enguany "hem fet curt" i de cara a futures edicions, afirma, caldrà que el festival sigui "un cercle que inclogui des del productor al professional, del ramat al plat".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació