Dimecres, 19 de juny de 2024
pesca

La federació de pesca frena l'aplicació d'un nou reglament que veia com una «privatització» del riu

Acció Climàtica i diverses entitats del sector s'emplacen a una nova reunió al Pallars Sobirà per parlar sobre la futura regulació

Redacció Pallars | 22 de setembre de 2022 a les 09:05
Un home pescant al riu Noguera Pallaresa | ACN
La Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC) i la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, que depèn del Departament d'Acció Climàtica, han acordat deixar sense efecte el projecte de reglament d'ordenació sostenible de la pesca continental, que es trobava en fase d'exposició pública.

Tant aquesta agrupació com l'Associació de Guies i l'Associació per a l'Estudi i Millora els Salmònids (AEMS) hi havien presentat al·legacions, tot considerant que aquesta regulació podia suposar, a la pràctica, la "privatització" dels rius catalans. En una reunió duta a terme aquest dimarts, s'ha decidit que es redactarà un nou text i es mantindrà informat al sector, amb qui es farà una nova trobada en breu al Pallars Sobirà.


El president de la FCPEC, Albert Vidal, s'ha mostrat satisfet d'haver pogut frenar el reglament, ja que considerava que la seva aplicació "significava gairebé la fi de la pesca" i creu que "a Catalunya, està molt bé com està". Per aquest motiu, s'ha felicitat per haver aconseguit mantenir les condicions actuals, com ara els convenis amb les zones de pesca comuns, les assignacions a societats i clubs i el carnet de "riberenc". A més, queda sense efecte el tram de 300 metres de riu d'ús exclusiu per a les escoles i se n'estableix un de preferent sense limitació en distància, tot fent-lo compatible amb l'ús públic.

Segons ha apuntat Vidal, des de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi se'ls ha traslladat que no tenien cap intenció de treure a licitació les zones de pesca controlades i que tot plegat havia estat un "malentès". De fet, el punt de discrepància estava en el capítol VI del reglament, corresponent a la Regulació de les concessions d'aprofitament de pesca, on s'obria la porta a "adjudicar, mitjançant concessió, la gestió de l'aprofitament de pesquer de les zones de pesca controlades".

A la trobada, segons han indicat des de la FCPEC, també s'ha parlat de buscar solucions als problemes que tenen els pescadors per accedir a zones de pesca controlada a l'interior de parcs naturals. Així mateix, s'ha establert que les propostes de modificació del nou reglament que vinguin de les societats i clubs de pesca es canalitzin a través de la federació.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació