2 de març de 2024
talent digital

Tremp acollirà el «Rural Lab Weekend» els dies 15 i 16 d'octubre

Ciutadans locals i professionals digitals d'arreu de Catalunya participaran en un espai d’intercanvi

Redacció Tremp | 15 de setembre de 2022 a les 11:13
Persones treballant en un espai de treball compartit a Tremp | ACN
El cap de setmana del 15 i 16 d’octubre Tremp acollirà un seguit de treballadors digitals per participar en les sessions del Rural Lab Weekend. Es tracta d’un espai d’intercanvi per a persones locals i professionals digitals d’arreu de Catalunya que pretén codissenyar un model de poble atractiu i eficient per a residents de totes les edats i professions.

Per poder desenvolupar aquesta acció de forma òptima, es busquen diversos tipus de perfils. D’una banda, els anomenats Exploradors, entre 15 i 25 professionals (locals o de fora) que aportin el seu punt de vista, necessitats i experiència. Poden ser digital nomads (nòmades digitals), petits emprenedors, autònoms, etc., de Tremp o de qualsevol altre municipi català.

Un altre perfil és el dels Comunicadors, de 3 a 5 persones amb perfil creatiu que vulguin valer-se del seu art per documentar el procés: músics, fotògrafs, dibuixants, animadors... Caldrà també un Consell de savis, format per entre 5 i 10 persones grans de Tremp que aportin la visió històrica de la comarca i representin els interessos dels habitants de més llarga durada del municipi. I per acabar, els Futuristes, de 5 a 10 infants de Tremp que ajudin a imaginar el món i el poble del futur des del seu punt de vista.

L'objectiu és generar idees i presentar diverses propostes sobre cultura, educació, treball, medi ambient i salut. Les persones interessades en participar activament de la trobada es poden inscriure a: https://www.garagestories.org/rural-lab. A banda de les dinàmiques grupals, es preveuen activitats diverses, com ara un dinar popular obert a tothom, al parc del Pinell, el 16 d’octubre, o la posada en comú dels resultats de les diferents sessions, que tindrà lloc a La Lira també el diumenge 16, abans del dinar.

El Rural Lab Weekend està organitzat per Garage Stories, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tremp i Pallars Actiu, i compta amb el finançament del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa vol ser un espai de conversa, reflexió i co-creació d'un Tremp inclusiu, dinàmic i innovador, que serveixi com a referent per a altres municipis.

A més, complementa l’esforç realitzat pel municipi  amb motiu de la seva participació a la darrera edició del programa Catalunya Rural Hub, impulsat per l’aliança Barcelona Digital Talent amb la col·laboració de les entitats locals ja esmentades, que va servir perquè professionals digitals d’arreu de Catalunya experimentessin els avantatges de viure i treballar des d’entorns rurals.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació