Dissabte, 27 d'abril de 2024
fauna

Denunciat a la Guingueta per posar paranys il·legals per capturar fauna

El delicte podria comportar penes de quatre mesos a dos anys de presó i una sanció de 1.000 a 3.000 euros

Redacció La Guingueta d'Àneu | 14 de setembre de 2022 a les 10:51
Imatge del parany tipus llaç localitzat pels agents | Agents Rurals
Els Agents Rurals han identificat i denunciat una persona per utilitzar paranys il·legals per capturar fauna al municipi de la Guingueta d'Àneu. L'actuació ha estat possible gràcies a la prèvia investigació del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del cos, i abans de que cap animal pogués quedar atrapat.

Aquest tipus de trampes no selectives de tipus llaç provoquen la mort de la fauna per ofegament o, després de molta estona, de patiment per no poder-se escapar. Per tot plegat, tal com apunten des del cos d'Agents Rurals, l'acció podria comportar penes de presó de quatre mesos a dos anys al tractar-se d'un delicte penal, mentre que el denunciat també hauria de fer front a una sanció que oscil·la entre els 1.000 i els 3.000 euros.
 
Des del cos també expliquen a Pallars Digital que aquest tipus de denúncies són un fet poc comuns a la zona, ja que aquest mètode de caça ja no és habitual. En aquest sentit, apunten que normalment es donen permisos per abatre animals, i que casos com aquests feia temps que no succeïen.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació