Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

Veïns de Caregue s'uneixen als d'Escart i denuncien el pas massiu de motos pel poble

Asseguren que el problema és recurrent en altres pobles de la comarca, i demanen solucions a les administracions, ja que consideren que és un problema pels habitants i ramaders

Redacció Caregue | 13 de setembre de 2022 a les 11:12
Diverses motos circulant per l'interior del poble de Caregue | Cedida
L'Associació de Veïns del poble de Caregue, al municipi de Rialp, ha denunciat el pas "massiu" de motos pel poble. En un escrit dirigit a Pallars Digital, diversos habitants d'aquest nucli han volgut mostrar la seva solidaritat amb els veïns d'Escart, a la Guingueta d'Àneu, que fa una setmana també van fer palès el seu malestar pel trànsit motoritzat que circulava pel poble.

En aquest sentit, la gent de Caregue assegura que el malestar per aquesta problemàtica és habitual en diversos pobles del Pallars Sobirà. De fet, durant aquest mes d'agost, els veïns van remetre una carta a les diverses administacions demanant solventar aquest problema que afecta, diuen, tant als habitants dels petits nuclis com als ramaders.

 
En la missiva, adreçada a la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, així com a l'Ajuntament de Rialp, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, la Casa del Parc Nacional de Boí i la Direcció General dels Agents Rurals, els veïns alerten de l'augment del pas de motos i vehicles totterreny pel nucli, travessant-lo per després prendre la pista sense asfaltar que puja fins a Espot i Llessui.
 
 
Afirmen que sempre hi ha hagut circulació per aquesta ruta, però matisen que "des de l'aparició de les xarxes socials, i des de la pandèmia, s'ha incrementat considerablement". Un fet, denuncien, que genera molèsties al veïnat, "tant pel soroll com pel perill que suposa per a la canalla que juga als carrers del poble, així com per l'erosió dels camins i la despesa que això comporta".

Per altra banda, apunten que el soroll dels vehicles és especialment perjudicial per als animals que pasturen a la muntanya, ja que afirmen, "s'espanten i es dispersen". Un problema afegit per als pastors, que en conseqüència els han de recollir. A més, els veïns també assenyalen la fauna salvatge com a perjudicada per aquest tipus de turisme.
 
Per tot pegat, els veïns de Caregue demanen a les corresponents administracions que es busquin solucions a aquest problema. Per una banda, regulant els accessos a la muntanya i fent complir les normatives de protecció ambiental i avaluant les necessitats dels seus habitants.


Altres notícies que et poden interessar


 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació