Dijous, 25 d'abril de 2024
repoblament

Baix Pallars celebra l'arribada de 31 nous veïns en els darrers tres anys

Divendres es va organitzar una festa de benviguda després de dos anys d'absència a causa de la Covid-19

Redacció Gerri de la Sal | 12 de setembre de 2022 a les 12:39
La festa d'acollida se celebra des de fa més de 10 anys al municipi | Lo Pedrís
Baix Pallars ha celebrat aquest passat divendres una festa a Gerri de la Sal per donar la benvinguda als 31 nous veïns que el municipi ha rebut durant els darrers tres anys; en total, 27 adults i quatre nadons. L'acte, organitzat per l'Associació de veïns i veïnes Lo Pedrís, té com a objectiu que la gent nouvinguda se senti acollida i pugui conèixer als seus nous veïns i veïnes. Des de l'entitat expliquen que el fet de ser d'un municipi molt dispers, això a vegades dificulta les relacions.
 
En total, una trentena de persones es va reunir al poble per celebrar un berenar. Durant l'acte, els veïns van entregar un obsequi, enguany un cinta blava per identificar-se durant la celebració. Així mateix, les persones arribades han de presentar-se, mentre que, posteriorment, participen en un pica-pica i gaudeixen de la música en directe que interpreten els mateixos veïns.

Des de l'Associació qualifiquen l'acte -que fa més de 10 anys que se celebra -com una "festa modesta, però entretinguda", però sobretot "molt últil" per tal de crear cohesió entre els habitants de Baix Pallars. A causa de la Covid-19, feia dos anys que no s'havia pogut dur a terme, i en anteriors edicions també s'havia celebrat al poble de Peramea
 

 

Altres notícies que et poden interessar: 


 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació