Dissabte, 20 d'abril de 2024
mai tant!

L'enginyosa esbroncada per una declaració d'amor al Castell de Sort

L'Ajuntament recorda que aquesta mena d'accions vandàliques contra el patrimoni poden arribar a ser sancionades amb multes de fins a 6.000 euros

S.B. Sort | 30 d'agost de 2022 a les 13:28
Imatge del Castell de Sort | Wikicommons
L'amor és tan bonic per si mateix que resulta completament innecessari explicitar-lo a base de grafits perquè aquest quedi palès de manera carrinclona en el mobiliari urbà de tothom. I menys encara quan el llenç triat forma part del nostre patrimoni històric més preuat. 

Aquest és el cas del Marc i la Laia, dos enamorats que fa uns dies van decidir gargotejar una columna del Castell de Sort -o Castell dels Comtes de Pallars-, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) l'any 1988, per celebrar el seu festeig.

Per aquest fet, des de l'Ajuntament els han reprès enginyosament des de les xarxes socials per condemnar públicament aquest acte vandàlic. "Si us plau, el patrimoni és cosa de tots, tinguem-ne cura i respecte per tal que en puguem gaudir ara i les generacions futures", han reivindicat des de l'administració local. 
 
En la mateixa línia, el consistori recorda que aquesta mena d'accions poden arribar a ser sancionades amb multes de fins a 6.000 euros. L'Ajuntament està buscant els responsables i ha cridat a l'ajuda ciutadana per tal de localitzar-los.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació