Dimecres, 24 d'abril de 2024
església

«Eutopia: el llegat de Joan Escales» es presenta a Sort

El llibre repassa la trajectòria biogràfica de mossèn Joan d'Enviny i com es reflecteix la seva personalitat en el projecte del monestir d'Eutopia

Redacció Sort | 29 d'agost de 2022 a les 12:21
La presentació del llibre s'ha fet a l'Ajuntament de Sort | Rosendo Manrique
L'Ajuntament de Sort ha acollit aquest dissabte la presentació del llibre Eutopia: el llegat de Joan Escales, un homenatge a mossèn Joan d'Enviny. Un acte emotiu i entranyable a càrrec de Xavier Perarnau i amb la col·laboració de Josep Escales, germà d'en Joan.

Eutopia repassa la trajectòria biogràfica de mossèn Joan amb un seguit de testimonis que revelen el seu perfil intel·lectual, l'autenticitat del seu caràcter i el seu carisma; també l'espiritualitat vinculada a l'art i la natura que va plasmar en el projecte del monestir de muntanya Eutopia, al nucli d'Enviny.

Josep Escales ha destacat les influències del seu germà, que van emmotllar la seva manera de fer i van possibilitar que influís, alhora, en la vida de moltes persones acostant-se a descobrir la seva interioritat, fent crítica de l'espiritualitat i les maneres de fer antigues i seguint la seva pròpia manera d'encarar-la: posant sempre la consciència per davant de l'obediència.

En l'acte també hi han participat testimonis, amics i deixebles, que han apropat la personalitat única de mossèn Joan a través d'anècdotes, aproximacions al fet religiós i records emocionants. 

La presentació d'Eutopia tanca el cicle d'activitats de lletres d'aquest estiu a Sort, que ha acollit nou presentacions, tallers i clubs de lectura en els quals han participat 150 persones amb una valoració molt satisfactòries.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació