Divendres, 19 d'abril de 2024
gossos d'atura

Llavorsí acull amb èxit de públic el 34è Concurs de Gossos d'atura

El certamen va comptar amb més 1.500 persones i la participació d'un total de 11 pastors i 12 gossos

Redacció Llavorsí | 22 d'agost de 2022 a les 08:49
Un pastor donant indicacions al seu gos durant el concurs | Ajuntament de Llavorsí
Llavorsí ha viscut aquest diumenge el retorn triomfal del Concurs de Gossos d'atura, amb més de 1.500 espectadors. El Prat de la Coma del municipi ha sigut testimoni de la destresa dels 11 pastors provinents de França, el País Basc, el País Valencià, Balears i Catalunya, que han participat en la competició amb 12 gossos. 

Després de gairebé quatre hores, el pastor balear Miquel Adrover s'ha proclamat campió amb el seu gos, un border collie de nom Xeco. Després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, present a l'acte juntament amb l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha declarat que activitats com el concurs "són un homenatge tant als gossos com als ramats, que cada cop n'hi ha menys i han de ser una oportunitat econòmica per al territori i una oportunitat ecològica".

El concurs, recordem, es dividia en dues proves: en la primera, amb tots els gossos inscrits,, entre 10 i 15, i a la segona només els millors classificats. La primera de les proves es divideix en tres parts i es valora l'obdiència del gos. Es tracta de que l'animal faci un recorregut amb banderoles i dues parades en un temps determinat.

Així mateix, durant tot el cap de setmana, Llavorsí ha estat l’epicentre de la celebració de la 12ª edició de la Fira de l’Ovella, amb un mercat de productes d’artesania i agroalimentaris i degustacions. També s'ha pogut participar en tallers i activitats pensades per als més xics.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació