Divendres, 26 d'abril de 2024
maltractament animal

Abandonen una cria de gat en un contenidor a Tremp

L'associació protectora "Un més del poble" alerta que no és la primera vegada i que sovint els animals arriben en condicions deplorables

Redacció Tremp | 23 d'agost de 2022 a les 12:31
L'animal va ser trobat en un contenidor del carrer Sant Jordi | Cedida
La protectoral d'animals Un més del poble ha denunicat l'abandó d'una cria de gat en un contenidor del carrer Sant Jordi de Tremp, prop de l'avinguda Espanya. Des de l'associació alerten que aquesta pràctica s'ha dut a terme de manera continuada durant aquest estiu, i que sovint es veuen desbordats.

En aquest sentit, apunten que més d'una desena d'aquests animals han estat deixats en capses de cartró davant de les colònies, els punts d'alimentació de gats esterilitzats que la protectora té pactats amb l'Ajuntament i repartits per la ciutat.

Per altra banda des d'Un més del poble denuncien la inhumanitat d'aquestes accions, atès que molts cops les cries de gat són abandonades a plena llum del dia i amb temperatures extremes. En l'últim cas -que va tenir lloc la setmana passada- sortosament l'animal era viu i es va poder recuperar, però lamenten que en altres ocasions els cadells ja eren morts a causa de la calor o bé arribaven en "condicions deplorables".

En aquest sentit, des de l'associació declaren que aquesta no és la solució. "Si no es poden fer càrrec, que es posin en contacte amb nosaltres i entre tots buscarem el millor per l'animal", asseguren. A més, apunten que la millor solució per a la superpoblació de gats i per evitar abandonaments és l'esterilització.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació