Dijous, 25 d'abril de 2024
gossos d'atura

Llavorsí es prepara pel retorn del Concurs de gossos d'atura

La 34ª edició del certamen tindrà lloc aquest cap de setmana juntament amb la 12ª Fira de l'Ovella

Redacció Llavorsí | 19 d'agost de 2022 a les 10:54
Imatge d'una edició anterior del concurs | ACN
Després de dos anys d'aturada obligada a causa de la pandèmia, Llavorsí viurà aquest diumenge el retorn del Concurs de gossos d'atura. La 34ª edició del certamen donarà el tret de sortida a les 10:30 h al Prat de la Coma, on un minibús farà el trajecte des del poble cada 20 minuts des del poliesportiu.

Al concurs hi participaran pastors amb els millors gossos d'atura provinents de França, el País Basc, el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. El concurs es divideix en dues proves: en la primera, tots els gossos inscrits, normalment entre 10 i 15, i a la segona només els millors classificats. La primera de les proves es divideix en tres parts i es valora l'obdiència del gos. Es tracta de que l'animal faci un recorregut amb banderoles i dues parades en un temps determinat.

Després, el gos ha de portar les ovelles al cercle, mentre que el pastor ha de treure una esquella d'una de les ovelles. A continuació, el gos ha de fer passar les ovelles per la mànega acompanyant, i seguidament, amb l'ajuda del pastor i una corda, les ha de fer entrar en una pleta. A la segona prova, els millors participants hauran de fer passar els animals pel portell i després entrar dins la pleta.

 

El dia anterior, serà el torn de la Fira de l'Ovella, que enguany arriba a la 12ª edició. Durant tota la jornada hi haurà un mercat de productes d'artesania i agroalimentaris amb degustacions. A més, els visitants podran gaudir de diversos tallers i activitats pensats per als més xics. Al matí, tindran lloc de les 11 a les 14 h, mentre que a la tarde seran de les 16. les 19 h.

Paral·lalment, a les 12:30 h es realitzarà l'espectacle infantil Llop amb pell d'ovella, mai no porta esquella!, a càrrec del Grup teatral la Casa de Colors. A les 14 h hi haurà el dinar popular, i a les 19 h un espectale de màgia amb el mag Kenai Show.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació