Divendres, 19 d'abril de 2024
música

El FeMAP encara l'última setmana de programació amb tres concerts al Pallars

"Ensemble Alfonsí" farà parada a la Pobla dijous, mentre que divendres i dissabte "Ensemble Lisboa 1740" actuarà a Castell de Mur i Borén

Redacció Pallars | 17 d'agost de 2022 a les 10:30
L'Ensemble Alfonsí oferirà el concert "Instruments per lloar a Santa Maria" | FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) encara la recta final de la seva 11ª edició amb tres concerts programats a les comarques pallareses. El primer d'aquests tindrà lloc aquest dijous a la parròquia de la Mare de Déu de Ribera de la Pobla de Segur, i estarà protagonitzat per Ensemble Alfonsí, que interpretarà Instruments per lloar a Santa Maria.

Una ocasió excepcional per reviure les melodies que adelitaven el rei Alfonso X el Savi, interpretades amb més de 35 rèpliques exactes dels instruments de l'època, que han estat fidelment reconstruïts a partir de les miniatures que apareixen als manuscrits d'aquesta obra.

Per altra banda, el divendres serà el torn de l'Ensemble Lisboa 1740, dirigit per Jaoloto, i que clourà aquesta edició del Festival amb Missa Regalis. Al Pallars, ho faran el divendres a la Col·legiata de Santa Maria de Mur i el divendres a l'església de Sant Martí de Borén, al municipi d'Alt Àneu.

En una coproducció del Festival de Pasqua de Cervera i el FeMAP, aquest grup demostra, per mitjà d’aquesta obra i recreant el variat i contrastat alineament litúrgic de la festa de Santa Isabel de Portugal, la magnificència del so i l'esplendor àulic del segle XVIII de la Capella Reial i Patriarcal de Lisboa.

Durant aquesta última setmana, a més, els assistents als concerts podran gaudir de diverses activitats paral·leles, com ara una visita al conjunt modernista de Casa Mauri o al conjunt monumental del Castell de Mur i la seva Col·legiata.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació